folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dahili Hard Diski Harici Goruyor..

Dahili Hard Diski Harici Goruyor..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek
    onceden ide bir hdd vardı o bozuldu yenı sata hdd aldm bagladm kasaya ama sımdı dahili hdd yi harici goruyor nasıl duzeltirm bunu bilen varmı arkadaslar ?

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Satada master slave olmaz ide disklerde olur. Bu yüzden sata harddiskleri ide diskin gözüktüğü yerde göremezsin. Sata diskin harici harddisk gibi gözükmesi anakartınla alakalı bir durum. Problem değildir bu şekilde kullanmaya devam et.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek
    tamam sağolasın dostum.

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam yukarda salağın teki virüs girmiş fln demiş, alakası yok,

DarkSkullunda dediği gibi sata tek veri yolu üzerine tek hdd bağlar, master slave diye bir ayarı yoktur, sadece sata 1 /2 kapasite jumperı vardır onunda bu olayla alakası yoktur,

O şekilde gözükmesi normaldir bir sıkıntı yok, zira bendede öyle gözüküyor :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    barcins
    barcins's avatar
    Erkek

kardeş virus değilse güzel..Benim sana bir sorum olacak  upload ettiğim sorun nedir sence..

http://img254.imageshack.us/img254/5659/mbr.jpg

bende de arkadaştaki gibi sabit diski harici gören bir win 7 durumu var.Ancak çözemediğim birde resimdeki durum var bi bakıp cvplarsan sevinirim

teşekkürler...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

O diskte başka bir sorun var,

başka bir sata kablosu ile başka bir bilgisayarda başka bir power kablosu ile birlikte takıp aynı şekilde sorun verip vermediğine bakarmısın bi hocam

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    barcins
    barcins's avatar
    Erkek

kardeş sorunumda o zaten 2.bilgisayar yok 2 gündür uğrşıyorum...Sistem kurarken [disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi (mbr)] böylebir uyarı alıyorum..sonrasıda malum yukarda upload ettiğim resim...Sorun nedir çözemedim...Ayrıca disk garanti değişimi ile geldi...Bazı sitelerde Mbr a bulaşan viruslerden bahsediliyor sence olabilirmi Kaspersky ve Ca anti virusle tarattım bulamadılar...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

barcins bunu yazdı:
    -----------------------------

kardeş sorunumda o zaten 2.bilgisayar yok 2 gündür uğrşıyorum...Sistem kurarken [disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi (mbr)] böylebir uyarı alıyorum..sonrasıda malum yukarda upload ettiğim resim...Sorun nedir çözemedim...Ayrıca disk garanti değişimi ile geldi...Bazı sitelerde Mbr a bulaşan viruslerden bahsediliyor sence olabilirmi Kaspersky ve Ca anti virusle tarattım bulamadılar...

mbrye virüs 98 yılında bulaşıyordu hocam, geç onu coook düşük ihtimal...

her gördüğünüz hatayı virüs sanmayın...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Drawlord bunu yazdı:
    onceden ide bir hdd vardı o bozuldu yenı sata hdd aldm bagladm kasaya ama sımdı dahili hdd yi harici goruyor nasıl duzeltirm bunu bilen varmı arkadaslar ?
    chipset sürücüsünü kaldır,pc restart et tekrar yüklerken gelişmiş kurulumda hdd inf driver ı yükleme y sec yani tikini kaldır.düzelir.chipsette yoksa raid driver ismi ile olabilr.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 1687 Toplam Mesaj: 9