folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dalgıç Motorunu Pc Güç Kaynağına Bağlasam???

Dalgıç Motorunu Pc Güç Kaynağına Bağlasam???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delifisek
    delifisek's avatar
    Erkek

beyler size bişe danışıcam. şimdi bizim depo da bi dalgıç motoru var. yeni logar açıldı içeriye su bi seviyeden sonra motor tarafından dışarı atılıyo. neyse bayramda bağcılar bölgesini su bastı belki haberlerde görmüşünüzdür. elektrik kesildiği içn içeriye giren suyu motor dışarı atamamış. elektrikler geldikten sonra atmış dışarı ama yüksek tutarda zararla kapattık olayı.

şimdi ben diyorum ki, bilgisayarlara taktığımız güç kaynağınından bitane daha alsam da bu dalgıç motoruna taksam işe yaramaz mı? bana yarar gibi geliyo çünkü çalışması gayet mantıklı ama diğer soru var. hadi çalıştırdı bu alet bunu ne kadar idare eder. eğer bu konuda bilgisi yada bu işi yapan birileri varsa bi akıl verebilir mi? güç kaynağını yeni alıcağımız için belirli bi kapasitesi yok, ne kadarlık gerekiyosa onu alıcaz. bu aletin ne kadar elektrik yaktığınıda bilmiyorum tabi.bi el atsanız da akıl verseniz (:

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

pc guc kaynagi o motoru 1 kac saniye calistirir ki buyuk ihtimalle calistirmayacaktir

buyuk olcekli bir guc kaynagi veya jenarator alman gerek 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bir kere motorun gücü önemli.

motor yarım beygirmi yoksa beygirlikmi? Örneğin yani. Voltaj değişmeyecek ama sarfettiği güç değişecek. 

under abinin dediği gibi ona jeneratör lazım güç kaynağı ile olacak iş değil o.

ha bide elektronik jeneratörler var onları soruştur bi fiyatı uygunsa iyi diye biliyorum o aletleri.. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Pompanın cektiği ampere göre calıştırmama yada calıştırsa bile cok az bir süre idare edecektyir tabi aletin kac watt olduğuna bakmak lazım.

Güç kaynağı yerine jeneratör lazım büyük ihtimal...

Gerçi elindeki güc kaynağının akülerini paralel olarak bağlayıp içini cıakrtıp extra akü ilave edip bişiler yapılabilir yada kuvvetli bi 2 kwalık psu fln alınarak bişiler yapılabilir...

Ama dediğim gibi motorun çekişine bakmak lazım

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kuru akü tork sağlamaz. Elektrik motorları için önemli olan şey bir noktadan sonra iş yapacağı için güç/tork dur.

İlk harekette çekeceği amper o aleti bozar.

Çalıştıracağını bile zannetmiyorum ki hem motoru hem de aküyü yemen çok yüksek olasılıklı bir ihtimal.

Çünkü devamlılık teşkil etmiyor.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    bence onun yerine bi jenaretör daha yakışıklı gider

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    texas
    texas's avatar
    Erkek
    bir süre bobinajcılık yapmıştım az çok dinamo diye tabi edilen motor ve dalgıç pompalarından anlarım genelde bahsi geçen motorlar çok büyük su kaynaklarında kullanılır büyük boru hatları vs gibi ama su tahliyesi için kullanılanlar çokda kuvvetli olmuyor sebep ortada olan bir suyun tahliyesi deger büyük motorlar gibi kuvvet açısından küçüktür. yani renenin dedigine gelmiş oluyoruz bir nevi  olmazsa mazotlu pancar motorlarını dene onlar genelde kuvvetli oluyor. oda olmadı genelde 12 beygirlik pat patlar var onları dene.

in the end , there will be only chaos"... Everything must come to be END..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ercag
    ercag's avatar
    Erkek
    bizim köyde pana mı pano mu öyle bişey bağlıyolar evden elektrik çekiolar

Profesyonel Satış Pazarlamacı - Lojistisyen
Toplam Hit: 1381 Toplam Mesaj: 8