Dans Etmek İle İlgili Vahim Durumum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Selamın Aleyküm abiler.

Herkese hayırlı geceler. Aklımda dans etmek ile ilgili çok fazla soru var. Düşündüm ki tahribat ailesinde vardır bilen hiç değilse ilgilenmiş olan sizlerden kafamı kurcalıyan sorularımın cevaplarını almak istedim.

Çocukluğumdan beri hiphop dansa merakım vardır. Bu merak artık çığrından çıktı. Öle bir hal aldıkı kafayı yıcem.

Merakım 7 yaşındayken bi televizyon programında çıkan adamın dans etmesiyle başladı. Ozamandan aklıma öle bir kazındıkı hayatım dans oldu ama nasıl ? dans ederek değil.

18 yaşındayım ( tbt'de çok tepki yiyince 20 diyorum .) )    Çalışmadığım zamanlarda arkadaşlarla toplanıp bi arkadaşın evinde gençlik işte alem yapıyoruz içiyoruz falan genelınde 10 kişilik bir gurubuz 9'u amatorce sokak dansı yapabiliyor. herkes kalkıp oynarken ben oynayamıyorum arkadaş. millet bende nasıl bir istek azım olduğunu biliyo ama oynayamadığımı biliyor.

Öle birşey ki müzik çaldığında hiç durmadan dans edesim gelıyor. ritimlere uyup hareketler yapmayı nefes alamıycak kadar dans etmeyi enerjım tavan yapıyor. içim içimi yiyo bitiriyor. Aklımda yüzlerde hatta binlerce hareket canlanıyo durmadan hareketlerı kafamda tasarlıyorum olmalarıda muhtemel yuksek hareketler. Bazen gaza gelıyorum hayal ettiğim hareketlerden bir iki tane yapıp oturuyorum ki o hareketleride yapabiliyorum. Ama sorunum bilmediğim için özgüven sıfır yok arkadaş kırıntısı bile yok. 

Bir işe başladım avcılarda calışıyorum ve oturuyorum. İnternetten dans kurslarına baktım en yakın bakırköyde bir yer buldum ki sitede öle diyo. classık dans latın dans falanda var kursta belkı hiphop kapanmıştır bile paramı aldığımda ilk işim oraya gitmek olucak.

Yıllardır dans filimleri videoları izliyorum en sevdiğim dans filmi  "Step up " serisi danstada sevdiğim grup " les twins"tir. benım için.

Merakım Şu:

- Anlatılanlara göre dans edenlerın çoğu hatta yüksek kısmı dansı kurslarda değil kendılerı öğrenmışler. Kurs görmeyen yüzlerce yeteneklı dansçı var.Bende İnanılmaz derece azim var. yanı yapabiliceğimi görsem bi çıtır olduğunu görsem asla peşini bırakmam ama şuan kendı çabalarımla bile hiç bir şey yapamıyorum. Yanı Dans edebilmek için illa yeteneklımı olmak lazım.

6 aylık kursu kafama koydum her pazar günü saat 12:30 dan 14:30 kadar süresi var ayda 8 saat ders ile ben bunu başarabılırmıyım.

- Ve dansçılarda kas var yanı bellı olur derecede benım vucudum yağlı falan değil kalıbım tam yerinde sadece kas yok gücüm pek yoktur.

dans için kasa ihtiyacım olucakmıdır.

-birde bu özgüvenı nasıl yenıcem yanı artık çıldırmak üzereyim 120 kıloluk arkadaşım yağ fıçısı kendısı sadece 6 hareketten oluşan bir fügür öğrendi bir arkadaşımdan şimdi her müzikte yürüyen yanardağ gibi dans ediyo hiç bişi takmadan. Adelet istiyorum abiler yardım edin Cevaplar için şimdiden teşekkurler...

NOT: Konuyu açıcak en uygun yer burası diye duşundum. Yalnış açtıysam modlardan şimdiden özür dilerim

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

başlıgı vahiy okudum ..vahiy geldi sandım harbiden

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

önceden bir genç golf oynamaya heves etmiş bir vurmuş iki vurmuş senden bi cacık olmaz demişler üç vurmuş dört vurmuş bırak olum olmuyor işte demişler bildiğin yetenek yokmuş. neyse çocuk ne yapmış inat değil mi daha çok vurmuş topa defalarca vurmuş hatta haftanın çoğu günü ortalama 1000 kere vurmuş golf topuna. en sonundada bu çocuk dünyada bilmem ne yarışmalarında dünya birincisi olmuş. sonuç şu olayın yetenekle bir alakası yok. sen ne kadar çalışırsan o kadar öğrenirsin bir noktada n sonra hayatta zeka da yetenekte kalkar sabır ve tecrübe konuşur. ha benim içinde halk oyunlarında yapamassın olmuor çok dediler ama ne oldu çıktım yarışmada oynadım şimdi madalyam var (: sorgulama yüzünden geç öğrenen biriyim ama öğrenmek istediğimi er yada geç öğrenirim :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

Müdür öyle danstan felan pek anlamam da sende yetenek yok gibi anlattıklarına bakarsak

Dans ederken kendini iyi hissediyorsan dans et

yok amacın arkadaşlarına kendini kanıtlamaksa profesyonel yardım alman daha faydalı olur gibime geliyor

Fazladan enerjin vardır açarsın bi müzik bakarsın keyfine illa birilerine göstermek zorunda değilsin :) 

Ha Ha!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

önceden bir genç golf oynamaya heves etmiş bir vurmuş iki vurmuş senden bi cacık olmaz demişler üç vurmuş dört vurmuş bırak olum olmuyor işte demişler bildiğin yetenek yokmuş. neyse çocuk ne yapmış inat değil mi daha çok vurmuş topa defalarca vurmuş hatta haftanın çoğu günü ortalama 1000 kere vurmuş golf topuna. en sonundada bu çocuk dünyada bilmem ne yarışmalarında dünya birincisi olmuş. sonuç şu olayın yetenekle bir alakası yok. sen ne kadar çalışırsan o kadar öğrenirsin bir noktada n sonra hayatta zeka da yetenekte kalkar sabır ve tecrübe konuşur. ha benim içinde halk oyunlarında yapamassın olmuor çok dediler ama ne oldu çıktım yarışmada oynadım şimdi madalyam var (: sorgulama yüzünden geç öğrenen biriyim ama öğrenmek istediğimi er yada geç öğrenirim :)

İçimi rahatlattın hocam allah razı olsun :) Ve golf muhabbetide güzelmiş :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek
    HorbaDor bunu yazdı

Müdür öyle danstan felan pek anlamam da sende yetenek yok gibi anlattıklarına bakarsak

Dans ederken kendini iyi hissediyorsan dans et

yok amacın arkadaşlarına kendini kanıtlamaksa profesyonel yardım alman daha faydalı olur gibime geliyor

Fazladan enerjin vardır açarsın bi müzik bakarsın keyfine illa birilerine göstermek zorunda değilsin :) 

Kanıtlamak değil aslında istiyorum fazlasıyla. sadece yapabiliceksem bunu en kısa sürede öğrenıyım eyer yapamıycaksam baştan biliyim fazla energiyi atmanın yollarını arıyım :)

Toplam Hit: 722 Toplam Mesaj: 6