folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Dark WRT-150 Cihazı Uçurdum

Dark WRT-150 Cihazı Uçurdum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar dark'tan bir mail geldi. Cihazın yeni sürümünü çıkardık buyrun yükleyin. İndirdim yükledim cihaz 1 saat sonra wifi'yi kapatıyor.  Bu arada cihaz router cihazı.

Neyse mail attım heriflere farklı bir firmware verdiler, onuda modem kabul etmiyor uyumsuz sürüm hatası veriyor. Aras kargo ile gönderin bakalım dediler. Gönderim ve alım ücreti bana aitmiş. 19 TL gidiş, 19 TL dönüş ücreti çıktı kargonun. Cihazı zaten 34.90'a aldım. Tekrar mail attım yollayın firmwareyi, astarı yüzünü geçiyor diye yanaşmıyor herifler. Benimde canım sıkıldı sitesinde yer alan wrt-300 cihazın firmwaresini attım, cihaz yedi. Şuan tüm ışıkları yanık şekilde kaldı. Ne ip dağıtıyor ne arayüze girdiyor. Muhtemelen çöp diye düşünüyorum. 

Var mı bunun bi çaresi ? yoksa çöpe atayım mı ?

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Garantisi yok mu? aldığın yere götür ver, yok öyle taşıma ücreti falan.

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Dark dediğin firma Perpa'da dükkanı olan Çin'den getirdiği cihazlara marka basıp satan esnaf. Ayrıca cihazın kargo ücreti sana ait değil firmaya aittir.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Garantisi yok mu? aldığın yere götür ver, yok öyle taşıma ücreti falan.

Garantisi var hocam, n11'den darkın kendi mağazası olan akortek'ten aldım. Adamlar kargo size ait diyor. İtiraz ettim göndermezsen gönderme şeklinde cevap aldım. 

Ha bu arada telefondaki yavşak ağzını yamulta yamulta laubali şekilde konuşuyor, sinir oldum

Edit: Cihazı karşı ödemeli olarak yolladım, almamışlar geri yollamışlar birde öyle kargo ödedim

cache tarafından 30/Tem/15 19:48 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bilgisayarına bağla manuel ip al. Modemin ip adresini değiştirmemişsindir diye düşünüyorum. IP alamıyorsan da JTAG yapmadan (modemin içinden müdahele etmeden) kurtarman zor. 35 liralık modem için çok uğraşma derim. Hevesin varmı bilmiyorum ama openwrt diye https://www.openwrt.org bazı modemler için bir FW var. Modeme güzel özellikler ekleyim, modifiye edilebilir hale getiriyorsun. Modeme ftp server kurmadan tut da VPN client'ına kadar. Ne istersen al kur mıncıkla. Yok ben ilgilenmiyorum dersen de adsl2 ve 802.11.ac (en son kablosuz standartı) destekleyen en ucuz modemi alırdım senin yerinde olsam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    S2buyuk bunu yazdı

Bilgisayarına bağla manuel ip al. Modemin ip adresini değiştirmemişsindir diye düşünüyorum. IP alamıyorsan da JTAG yapmadan (modemin içinden müdahele etmeden) kurtarman zor. 35 liralık modem için çok uğraşma derim. Hevesin varmı bilmiyorum ama openwrt diye https://www.openwrt.org bazı modemler için bir FW var. Modeme güzel özellikler ekleyim, modifiye edilebilir hale getiriyorsun. Modeme ftp server kurmadan tut da VPN client'ına kadar. Ne istersen al kur mıncıkla. Yok ben ilgilenmiyorum dersen de adsl2 ve 802.11.ac (en son kablosuz standartı) destekleyen en ucuz modemi alırdım senin yerinde olsam.

Elimle ip versemde girmiyor hocam, içini açtım cihazında rs212 bağlantı noktası var, uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.

İhtiyacım olan Tekrarlayıcı WISP modu. Kablosuz neti alıyor, Tekrar farklı bir ssid ile yayıyor. Tabi Qos destekli olarak. 1 Tane 300mbit, 1 adet 150mbit'lik WISP modlu routere ihtiyacım var.

Bütçe 110 TL, yine dark alıcam gibi gözüküyor :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bana öyle yapan firmaya sırf ibnelik olsun diye tüketici hakem heyetine şikayet ederdim. Normalde 30 lira için götümü bilgisayardan kaldırıp gitmem ama sırf böyle tiplere uyuzluk olsun.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Bana öyle yapan firmaya sırf ibnelik olsun diye tüketici hakem heyetine şikayet ederdim. Normalde 30 lira için götümü bilgisayardan kaldırıp gitmem ama sırf böyle tiplere uyuzluk olsun.

Tanıdık var hocam aslında giderim de, cihazın içini açtım işlemcisine bakmak için 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

http://www.hepsiburada.com/aztech-wl889-300mbps-4port-wireless-n-router-p-BD500870

Bunda Wisp Modu var mı acaba?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

çinden getirip burda satılan markalardan ürün almayın garantisi yok gibi bişey

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

İhtiyacım olan Tekrarlayıcı WISP modu. Kablosuz neti alıyor, Tekrar farklı bir ssid ile yayıyor. Tabi Qos destekli olarak. 1 Tane 300mbit, 1 adet 150mbit'lik WISP modlu routere ihtiyacım var.

Bütçe 110 TL, yine dark alıcam gibi gözüküyor :/

Toplam Hit: 1039 Toplam Mesaj: 11
firmware problemi