folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Darüşşafaka Eğitim Kurumları’Na Başvurular Başladı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’Na Başvurular Başladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Önemli bir haber olduğunu düşündüm.Duyurmak istedim haberi olduğu gbi kopyalayıp paylaşıyorum

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na Başvurular Başladı. Giriş Sınavı 29 Mayıs'ta!
    148 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla yetenekli ancak babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar yatılı ve tam burslu, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka’nın 2011 yılı sınav takvimi belirlendi.   

Sınava katılmak için 3 Ocak 2011 Pazartesi günü başlayan başvuruların son günü 25 Mayıs 2011 Çarşamba gününe kadar sürecek.

Sınav 29 Mayıs 2011 Pazar günü 20 sınav merkezinde saat 10.00’da başlayacak.

Sınavlar; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da düzenlenecek. 

Darüşşafaka, sınav sonucuna göre 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için 120 öğrenciyi daha Darüşşafaka ailesine katmayı amaçlıyor. 

Yetenekli gençleri yetiştiren, Türkiye ve dünyanın en saygın ve en iyi eğitim kurumları arasında yer alan Darüşşafaka, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip ve topluma karşı sorumlu liderler yetiştirmeyi hedefliyor. 

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR

- Babasının hayatta olmaması
    - Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
    - Haziran 2001 ve sonrası doğmuş olması (yaş düzeltmesi geçersizdir.)
    - 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması
    - Sağlık yönünden ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
    - T.C. vatandaşı olması.

Sınav tanıtım toplantıları
    Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 29 Mayıs’taki sınav öncesi daha çok sayıda öğrenciye ulaşabilmek için Türkiye genelinde okulu ve sınavı tanıtmak amacıyla tanıtım toplantıları düzenliyor. Darüşşafaka, 20 ilde okul müdürleri, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler, 3.sınıfta okuyan ve babası hayatta olmayan öğrenciler ve velileri ile buluşuyor.  

Amaç: Daha çok öğrenciye ulaşmak
    Toplantıda katılımcılara Darüşşafaka Eğitim Kurumları tanıtılarak, Darüşşafaka’da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşılıyor. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer alıyor.

Tanıtım Yapılacak İller:
    04 Nisan 2011 Pazartesi    05 Nisan 2011 Salı    06 Nisan 2011 Çarşamba    07 Nisan 2011 Perşembe    11 Nisan 2011 Pazartesi    12 Nisan 2011 Salı    14 Nisan 2011 Perşembe
    Adana    Sakarya    Afyon    Bursa    Ankara    Diyarbakır    Bitlis    İstanbul
    Samsun         Denizli         Balıkesir    Erzurum    Ağrı     
    İzmir         Kahramanmaraş              Van          
    Konya                        Malatya          
    Kütahya                        Şanlıurfa          

ADAY KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Adayın okumakta olduğu İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nden alınacak ve 3. sınıf öğrencisi olduğunu kanıtlayan imzalı ve mühürlü belge. (Okul karnesi kabul edilmez)

2) Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

3) VUKUATLI AİLE NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)

4) Adayın (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı.

5) Başvuru formu

NOT: Kayıt için istenen belgelerin dikkatle kontrol edildikten sonra ÖZEL DARÜŞŞAFAKA İLKÖĞRETİM OKULUNA EKSİKSİZ OLARAK ULAŞTIRILMASI gerekmektedir.

Sınavı kazanan öğrencilerden YATILI OKULA KABULÜNE ENGEL OLMADIĞINA İLİŞKİN HÜKÜMET DOKTORLUĞU  VEYA SAĞLIK OCAĞI'NDAN RAPOR getirmeleri istenecektir.  Adaylar ayrıca okulumuzda sağlık kontrolünden geçirilecektir.    
    SINAV ADRESLERİ (bu kısmı kaynaktan bakabilirsiniz)

kaynak : http://www.gencmatematik.net/egitim-haberleri/darussafaka-egitim-kurumlari-na-basvurular-basladi-giris-sinavi-29-mayis-ta.html

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aref
    aref's avatar
    Erkek

Bir kaç tanıdık vardı.Duyurduğun iyi oldu haber verelim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Okuyun beyler

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

up

der die das
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Son kez okumanız için up

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Tosunum gercekten işe yarayacak bır duyuru,saolasın.

Etrafta eş-dost akraba var ben bı onlara habe edeyım bu konuyu

Allah büyüktür vesselam...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek
Toplam Hit: 1442 Toplam Mesaj: 8