DASK Poliçesini Güncellemeli Miyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar. 11 Kasım 2022 de dask poliçesi yaptırdım. 

Tazeledim daha doğrusu. 

Fakat sonra DASK 25 Kasımda SMS gönderdi teminat tutarları 

yükseltildi diye..

Şimdi policeyi yükseltmek mi gerekiyor?

Yükseltmezsem ne olur ?

Beşik gibi sallanıyor İzmir..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoQaN
    GoQaN's avatar
    Erkek

Aynı konuyu geçen ay bende yaşadım ve yıllar sonra teminat tutarının son güncelleme ile maximum 640k olduğunu öğrenince artık yenilememe kararı aldım.

Kısaca atıyorum evinin satış değeri 3 milyon, depremde yıkıldı. Alabileceğin en yüksek tutar 640k o da bina kaç yıllık eskime payı cartı curtu yoksa. Ham inşaat maliyetini ödüyormuş.

Yani evi sana tazmin etmiyor.

Poliçeyi yenilersen her sene güncel prim üzerinden %20 indirim alıyorsun.

Edit: Yanlış anlamışım, poliçeyi yenilemişsin. Güncellenen değer üzerinden poliçen son güne kadar devam eder. Ama teminat bedeli yukarıda yazdığım tutar. 

GoQaN tarafından 15/Oca/23 22:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

siz evin 3 milyon olarak geri odenmesini istiyorsanız evin DASK'ı yanında KONUT ( deprem teminatlı ) yaptırmanız gerekli. Bugün bir inşaatın maaliyeti o rakam olduğu için bence yaptırmak faydalıdır.

m2 birin artışı ile ilgili sms alanlar ise farkı güncellerse iyi olur. olası bir deprem durumunda eksik ödeme almamak adına diyorum bunu. 

SYL 184
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    GoQaN bunu yazdı

Aynı konuyu geçen ay bende yaşadım ve yıllar sonra teminat tutarının son güncelleme ile maximum 640k olduğunu öğrenince artık yenilememe kararı aldım.

Kısaca atıyorum evinin satış değeri 3 milyon, depremde yıkıldı. Alabileceğin en yüksek tutar 640k o da bina kaç yıllık eskime payı cartı curtu yoksa. Ham inşaat maliyetini ödüyormuş.

Yani evi sana tazmin etmiyor.

Poliçeyi yenilersen her sene güncel prim üzerinden %20 indirim alıyorsun.

Edit: Yanlış anlamışım, poliçeyi yenilemişsin. Güncellenen değer üzerinden poliçen son güne kadar devam eder. Ama teminat bedeli yukarıda yazdığım tutar. 

daskın amacı bu değil mi zaten ? evin yıkılınca sana yenisini yapacak parayı ödemesi

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1451 Toplam Mesaj: 4
dask poliçe