DASK Poliçesini Güncellemeli Miyim?
-
Arkadaşlar. 11 Kasım 2022 de dask poliçesi yaptırdım.
Tazeledim daha doğrusu.
Fakat sonra DASK 25 Kasımda SMS gönderdi teminat tutarları
yükseltildi diye..
Şimdi policeyi yükseltmek mi gerekiyor?
Yükseltmezsem ne olur ?
Beşik gibi sallanıyor İzmir..
-
Aynı konuyu geçen ay bende yaşadım ve yıllar sonra teminat tutarının son güncelleme ile maximum 640k olduğunu öğrenince artık yenilememe kararı aldım.
Kısaca atıyorum evinin satış değeri 3 milyon, depremde yıkıldı. Alabileceğin en yüksek tutar 640k o da bina kaç yıllık eskime payı cartı curtu yoksa. Ham inşaat maliyetini ödüyormuş.
Yani evi sana tazmin etmiyor.
Poliçeyi yenilersen her sene güncel prim üzerinden %20 indirim alıyorsun.
Edit: Yanlış anlamışım, poliçeyi yenilemişsin. Güncellenen değer üzerinden poliçen son güne kadar devam eder. Ama teminat bedeli yukarıda yazdığım tutar.
GoQaN tarafından 15/Oca/23 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
siz evin 3 milyon olarak geri odenmesini istiyorsanız evin DASK'ı yanında KONUT ( deprem teminatlı ) yaptırmanız gerekli. Bugün bir inşaatın maaliyeti o rakam olduğu için bence yaptırmak faydalıdır.
m2 birin artışı ile ilgili sms alanlar ise farkı güncellerse iyi olur. olası bir deprem durumunda eksik ödeme almamak adına diyorum bunu.
-
GoQaN bunu yazdı
Aynı konuyu geçen ay bende yaşadım ve yıllar sonra teminat tutarının son güncelleme ile maximum 640k olduğunu öğrenince artık yenilememe kararı aldım.
Kısaca atıyorum evinin satış değeri 3 milyon, depremde yıkıldı. Alabileceğin en yüksek tutar 640k o da bina kaç yıllık eskime payı cartı curtu yoksa. Ham inşaat maliyetini ödüyormuş.
Yani evi sana tazmin etmiyor.
Poliçeyi yenilersen her sene güncel prim üzerinden %20 indirim alıyorsun.
Edit: Yanlış anlamışım, poliçeyi yenilemişsin. Güncellenen değer üzerinden poliçen son güne kadar devam eder. Ama teminat bedeli yukarıda yazdığım tutar.
daskın amacı bu değil mi zaten ? evin yıkılınca sana yenisini yapacak parayı ödemesi