Database İlişkiler Anket Sitesi
-

10 kere db sildim yaptım ilişkileri en son böyle yaptım keyler olmuş mu sizceanket sitesinin dbsi kolay gorunuyor ama içinde boğuşmadan bilemiyomusun :)
tabloları açıklıyım
Survey anket tablosu
Option anket seçenekleri
SurveyOptions anket seçeneklerini ankete bağlamak için
Choose kimin neyi seçtiğini bulmak için
UserSurvey hangi anketleri oylamış
Vote oylar
unuttuğum bişi varmı müridler teşekkürler.
-
belki yardımcı olur

ek olarak
http://kishordgupta.wordpress.com/2011/01/27/make-a-database-management-for-survey-part-1/
unbalanced tarafından 31/Eki/12 00:23 tarihinde düzenlenmiştir -
SurveyOptions ve survey neden tek tablo değil?
Güzel olmuş performanslı olacaktır fakat gerçekten gerekli mi? tahribattaki survey tek tablo mesela. statik 8 tane soru alanı var. iş görüyor. Senin yaptığın db tasarımı çok daha iyi ama çok da uğraştıracak seni
-
@unbalanced bakarım hocam saol
@HolyOne abi anket seçenekleri birden fazla olduğu için ayrı tabloya attım her satır bir seçenek , yada tek tabloda virgüllemi ayırsam karışık geldi böyle
edit 2 bunuda hallettim change log gibi oldu bu mesaj :)
edit :D sabahtan beri kastigim icin beynim durdu biraz dolastim geldim dank etti hocam saolasin tek tabloya aliyorum iyi fikir :)
override tarafından 31/Eki/12 02:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocalar;
Eski bir konuyu hortlatiyorum ama yebi bir database olustururken tablo ve iliskiler konusunda balatayi yaktim. Bir fikir veren olur mu acaba?
Soyle ki;
5 tane TIR var ve bu tirlarla iliskisi olan 7 tane sirket var. Amacimiz; Tirlarin gunluk pozisyon bilgisini ve gidecekleri yerleri surekli update etmek.
Table-1: Tirlar
Tir Marka, model, plaka, motor no, sahip sirket id, isleten sirket id var.
Table-2: Sirketler
Sirket adi, detaylari vb ile sirket turu var (sahip, isletmeci, sahip ve isletmeci seklinde).
Simdi asil sorunum; bu gunluk pozisyon bilgisi, gidecegi yere kalan mesafe ve sure vb datalar icin ayri bir tablo mu yapmak daha mantikli yoksa bu bilgileri tirlar tablosuna eklemek mi daha mantikli.
Sorgu yapildiginda gorunecek bilgiler ise; Tir Plaka, sahibi, isletmecisi, pozisyonu, kalan mesafe/sure
Zande tarafından 08/Şub/16 16:58 tarihinde düzenlenmiştir