Database Kısıtlaması
-
selam arkadaşlar
bu aşağıdaki php kodları ile mysql"dan sorgu yapıyorum fakat komple satırı yazıyor bu. ben istiyorum ki, çıkan sonuçlar aşağı doğru 6 karakter olsun, ve altında devamı linki olsun ve o link ise, haberin ID numarasına gitsin... işte kodlar.
while($row = mysql_fetch_assoc($data)){
echo $row["siir"]. "";
echo $row["siirbaslik"]. "";
ekranda gösterme yeri burası. yazının id numarası ise 50 olsun diyelim... altındaki devamı linkinde de www.siteadi.com/index.php?yazi=50 gibi... bu arada, mysql"daki ID başlığı siirnumara dır.. -
anlıyan yokmu:(
-
while($row = mysql_fetch_assoc($data)){
echo $row["siir"]. "";
echo $row["siirbaslik"]. "";
burda $data dediğin mysql sorgusuna ne yazdığını söyler misin ? eğer belli bi id numarasından kayıt geçiyosan elbette tek kayıt gösterecektir. sorguyu sadece "select * from x" olarak bırakırsan $data bütün tabloları içerecek dolayısıyla o while döngüsü bütün tabloları sırayla listeleyecektir.
while($row = mysql_fetch_assoc($data)):
echo $row["siir"];
echo $row["siirbaslik"];
endwhile; -
merhaba kreston. öncelikle ilgi ve alakandan ötürü sana çok teşekkür ederim. öncelikle için gerçeği ben siteme arama koymak istiyorum. bu olayı 2 ayda çok şükür yapabildim:) fakat; örneğin seviyorum kelimesini arattığım zaman, oradaki row'larda ne belirttiysem onu listeliyor. orada siir ve siirbaslik dedim ben. ilk önce şiiri listeliyor sonrada onun altına şiir adını. benim isteğim, o şiirin başlığı listelensin, onun altına şiirin sadece bir kaç karekteri ve hemen onun sağ alt köşesinde de devamı linki olsun. o devamı linki ise, mysql'da kayıtlı siirnumarasi yerine gitsin. şimdi örneklerle açıklamaya çalışayım çünkü kendi yazdığımdan bişey anlamadım:)
mysql'da şiirler şu şekilde.. (sallıyorum)
value 10 15 "Sevmek" "Seni seviyorum sen benim için aldığım nefessin. Sen benim herşeyimsin, sensiz bir gün düşünemiyorum ne olur anla ve bırakma beni..!"
burada 15 yazan yer siirnumarasi 10 ise şiirin kaç defa görüntülendiği, 10 ise şiirin numarası (mysql'da siirnumarasi olarak belirtildi) oradaki sevmek ise şiirin başlığı (siirbaslik olarak mysql'da belirtilmis) ve hemen onun yanındaki ise şiirin kendisi.. (mysql'da siir diye belirtildi) benim isteğim bunun şu şekilde listelenmesi...
Sevmek
Seni seviyorum,
Sen benim için aldığım nefessin
Sensiz bir gün
Düşünemiyorum
Devamı
işte bu devamı ve sevmek linkleri olacak ve tıklanıldığı zamanda, yukarıda da belirttiğim gibi o şiir numarasına gidecek. link ise şu şekilde olacak.
www.tbt.com/index.php?sayfa=[$siirnumarasi]
yani o şiir numarası kaç ise ona gitsin. ilgi ve alakandan ötürü tekrardan çok teşekkür ederim kreston. -
while($row = mysql_fetch_assoc($data)):
echo $row["siirbaslik"]."
";
$satirlar = explode(" ",$row[siir]);
$i = 0;
while ($i < 15){ /* burdaki 15 sayısı şiirin kaç kelimesinin gösterileceğini belirliyor */
echo $satirlar[$i]," ";
$i++;
}
echo"
Devamı";
endwhile;
olay bu -
burda çıkmıyo kodlar neyse pm atıyorum
Toplam Hit: 944 Toplam Mesaj: 6