folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Datagridwiewdeki Bütün Kayıtları Başka Tabloya Aktarma

Datagridwiewdeki Bütün Kayıtları Başka Tabloya Aktarma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar iyi günler,

Datagridwiew'e kaydı getiriyorum dört beş kayıt ekleniyor. İstediğim kaç kayıt olursa olsun butona tıkladığım zaman o datagridwiewdeki kayıtları başka bir tabloya kaydetmesi. Acaba nasıl yaparım bilgilendirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Hayatım Beni Bile Güldüren Bir Oyuncak...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

başka bir tablodan kastın nedir veritabanına kaydettirmek mi ?

biraz daha açıklayıcı ve sorunu kodlarla sorarsan yani ne yaptığını görebilsek ve ne istediğini açıkça öğrenebilsek daha fazla yardımcı oluruz.

eğer gride veriyi

seningrid.datasource = senindataset.table[0]; şeklinde almışsan senindataset.table[0] ı kullanabilirsin. sorunu pek anlayamadığım için fazla bir şey yazamadım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

başka bir tablodan kastın nedir veritabanına kaydettirmek mi ?

biraz daha açıklayıcı ve sorunu kodlarla sorarsan yani ne yaptığını görebilsek ve ne istediğini açıkça öğrenebilsek daha fazla yardımcı oluruz.

eğer gride veriyi

seningrid.datasource = senindataset.table[0]; şeklinde almışsan senindataset.table[0] ı kullanabilirsin. sorunu pek anlayamadığım için fazla bir şey yazamadım

Hocam sorunum şu işte bir tane sepete ekle butonu var datagridwiewe burdan ürünleri ekliyorum. Algoritmayı kurarken ben sepete ekle butonuna tıkladığımda aynı zamanda satış tablosuna kayıt yaptırıyorum.

Bunu böyle değilde  satış yap butonuna tıkladığım zaman  sepetteki ürünleri tutan datagridwiewden satış tabloma kayıt yapsın istiyorum. Çünkü iptal butonuna koycam o zaman işler sarpa saracak. 

Kısacası herhangi bir datagridwiewden başka bir tabloya kayıt yaptırmam mümkünmü?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

elbette yapabilrisin. mesela gridview in satırlarını bir döngüyle dönüp her satırdaki istediğin değerleri alıp sql insert ile kayıt yaptırabilirsin

burada bir örnek var

protected void SaveButton_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            foreach (GridViewRow gvr in GridView1.Rows)   //loop through GridView
            {
                SqlConnection conn = new SqlConnection("your_connectionstring");
                //suppose ItemCode is in the first column and Quantity is in the third column of GridView
                SqlCommand cmd = new SqlCommand("insert into [QDETAILS](ItemCode,Quantity) values (" + gvr.Cells[0].Text + ",'" + gvr.Cells[2].Text + "')", conn);  
                conn.Open();
                cmd.ExecuteNonQuery();
                conn.Close();
            }
        }

http://forums.asp.net/t/1603244.aspx/1

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek
    foreach (DataGridViewRow row in dataGridView1.Rows) {
                    if ((int)row.Cells[1].Value != 0 && (int)row.Cells[2].Value != 0) {
                    SqlConnection con = new SqlConnection("bağlantı cümlen"); con.Open();
                    SqlCommand cmd = new SqlCommand("instert into satislar (musteriID,urunsayisi,birimfiyat,urun) values(@musteriID,@urunsayisi,@birimfiyat,@urun)", con);
                    cmd.Parameters.AddWithValue("@musteriID", row.Cells[0].Value);
                    cmd.Parameters.AddWithValue("@urunsayisi", row.Cells[1].Value);
                    cmd.Parameters.AddWithValue("@birimfiyat", row.Cells[2].Value);
                    cmd.Parameters.AddWithValue("@urun", row.Cells[3].Value);
                    cmd.ExecuteNonQuery();
                    }
    Verdğin koda benzer böyle yapıp hallettim ilgilendiğin için teşekkürler

Toplam Hit: 821 Toplam Mesaj: 5