Datalist İcindeki Resmin Guncellenmesi
-
Merhaba,Datalist icinde veritabanindan cektigimiz bilgileri guncellerken, resim guncellemesinde takiliyorum.Bildiginiz uzere datalist in edititemindex inde textbox, label ya da fileupload gorunmemekte. textbox lari ve label lari guncelleyebiliyorum ama resmi guncellemeyi yapamadim.Bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim.Tesekkur ederim, iyi calismalar ...
-
Biraz daha açık olabilirsen yardım ederiz.
-
sayfamda bi datalistim var datalistin editindex ve edititemindex ini duzenliyorum
edititemindex ine girdigimizde guncelleme isilme iptal islemlerini resim disinda rahatlikla yapiyorum.
mesela firma isminin oldugu textbox in adi TextBox4. buradaki eski ismin icine yenisini yazdigimizda
firma.FirmaAdi=((TextBox)e.Item.FindControl("TextBox4")).Text;
yazarak veritabanina yollayip guncelleyebiliyorum. firmanin logosunu da bi resim icinde gosterebiliyorum ama bunu fileupload atip da yeni resim girdikten sonra guncelleyemiyorum. yani fileupload u nasil cast edicegimi bilmiyorum acikcasi. dun oglenden beri de bununla ugrasiyorum. bi cok kaynak taradim ama isin icinden cikamadim.
ilgin icin tesekkur ederim ...
-
File upload yaparken bir değişkene "string file=UploadEttiginKlasor+FileUpLoad1.FileName" diyerek dosyanın adını atayabilirsin. Sonrasında tek yapman gereken bu değişkeni gereken yerde kullanman. Sanırım aradığın bu.
-
bir klasöremi upload ediyorsun onun yerine db'ye gömmeye çalışsana (BLOB) böylelikle id'den normal bir veri gibi çekersin
-
sorunu hallettim. belki birilerinin isine yarar
((FileUpload)e.Item.FindControl("FileUpload2")).FileName;