Dava Süreci Ve İşleyişi
-
Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde beni karakola çağırdılar ve bir web sitesinin hacklenmesiyle ilgili ifademi aldılar. 5 - 6 isim saydılar tanıyıp tanımadığımı sordular tanımadığımı belirttim. Web sitesinin hacklenmesiyle normalde ilgim yok ama bana yöneltilen suçlama şu.
Web sitesini hackleyen kişi sanırım benim mail adresimden siteyi hacklemek için bir üyelik almış.
Site hackleneli yaklaşık 1,5 yıl olmuş ben ise zaten 1,5 - 2 yıldır o mail adresini kullanmıyorum, polisler zaten ilk söylediğinde o mail adresinin bana ait olmadığını söyledim.
Mail adresim hacklenmişti, hackleyenlerle görüşüp geri aldım daha sonra bir kaç kere maillerimin silindiğini, ben okumadan okunduğunu farkedince mail adresimi değiştirdim ve dediğim gibi uzun süredir o mail adresini kullanmıyorum.
Konuyla ilgili bi avukatla görüştüm bana kurtarabiliceğini fakat bunun için 10.000Tl istediğini söyledi ki bu miktar benim için çooook yüksek bi miktar.
Benim asıl sormak istediğim sorular şunlar.
Ben savcılığa mailimin daha önce hacklendiğini kanıtlayabilirmiyim bilmiyorum ama sanırım başka bir mail adresini kayıt ettiğimi galiba kanıtlayabilirim.
Bunu savcıya bu şekilde anlatsam mahkemeye çıkmadan kurtulabilirmiyim ?
Mahkemeye çıkarsam baronun vericeği avukat bu konuda bana yardımcı olabilr mi yani baro"nun vericeği avukatlar konunun ehlimidir ve başarılı olabilme olasılıkları nedir ?
Dava ile ilgili tam bi bilgi verilmedi bana polis sadece suçlamayı okudu internet üzerinden tam bilgileri alabilme imkanım varmı ?
Dava süreci nasıl işler yani ben önce savcıya giderken tek gitsem yani avukatla gitmesem, daha sonra bildiğim kadarıyla ilk mahkemede sadece kimlik tespiti yapıp yeni bir tarih veriyolar bu tarihte nerden baksanız 3 - 5 ayı bulur sanırım. Bu süreden sonra duruma göre avukat'tan yardım istesem bi yararı olur mu (amaç avukata verilicek para için süre kazanmak) ?
son olarak.
Suçlu olmadığım halde kendimi savunmak için para vermek istemiyorum ama konuyla ilgili bize yardımcı olabilicek tanıdığınız bir avukat var mı, varsa bunun bana maliyeti ne olur ?
İlgilenip cevap yazabilirseniz sevinirim. -
Selamlar,belirtilen e-posta adresini,belirtilen sitenin hacklendiği süre zarfında kullanmadığın aşikar olsa,savcı,hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar verebilir,ama uzak ihtimal..
Senden 10.000 TL isteyen avukata da buradan selam etmek isterim..
Hangi şehirdesin,tanıdığım varsa,ona göre sana avukat tavsiye edeyim.
-
karatahta'yı bekle, damlar birazdan..ailenizin hukukçusu
edit : geç kalmışım :D hızına yetişilmiyor arkadaş -
Herhalukarda mahkemeye çıkıcaksın diyosun sanırım bu arada İstanbulda yaşıyorum.
-
Atladığım yer varmış,baronun sana vereceği avukat,yani müdafii,nöbet listesine göre verilir.Yani sana verilecek avukatın daha önce Msn'den daha önce titreşim bile göndermemiş olma ihtimali çok fazla.Bu konuda,bilişim hukuku üzerine sertifika programlarına katılmış ve sertifika almış avukatlar çok daha yardımcı olur sana.
-
İstanbulda bir kaç arkadaş var,konuşurum onlarla,kabul ederlerse yarın sana büro adreslerini,numaralarını gönderirim.
-
İlgin için teşekkürler.
Bu arada ben savcılığa tek gitsem ve giderken yanımda öteki mail adresimi daha önce (yaklaşık 1 yıl) kayıt ettiğimi, o mailimle ilgili o tarihlerde aldığım üyeliklerin çıktısını versem bunun bir yararı olur mu veya savcıya ne gibi bir ifade vermeliyim.
-
çok pis bir şey yaa 1,5 yıl sonra tutup kağıt geliyor kararkoldan çağrılıyorsun böyle birşey yaptıysan bile unutursun Allah korusun valla berbat bir şey
Toplam Hit: 2231 Toplam Mesaj: 8