Debrid Sitesi ?
-
Arkadaşlar merhaba ben debrid sitesi kurmak istiyorum ama sistemi nasıl yapacağımı bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun lütfen
-
debrid sitesi normal insanın uğraşacağı iş değildir
çünkü ara ara turbobit letitbit gibi siteler sistemlerini değiştirirler, senin elindeki kod çöp olur
sürekli güncelleme gerekir
o yüzden debrid sitelerinin sahipleri genelde php, curl, html'ye hakim kişilerdir
ben kodlama bilmem birine yazdırırım diyosan da 1000'Likleri gözden çıkarman gerektiğini düşünüyorum
kaldı ki server masraflarından hiç bahsetmedim bile?
-
Kod ile aram yok tabi ama 10 bin lira sermaye ile girsek bu işe devamı gelirmi peki ?
-
Yazılım bilgin yoksa hiç girme dostum. Güncellemelerde yazılımcılara çok para kaptırırsın. O parayla ufak hisse alımları yapabilirsin.
1234567B tarafından 17/Eki/14 03:13 tarihinde düzenlenmiştir -
gurkanilgar bunu yazdı
Kod ile aram yok tabi ama 10 bin lira sermaye ile girsek bu işe devamı gelirmi peki ?
bu işte sermayenin önemli olmadığını anlatmaya çalışıyordum ama açık olamamışım demek ki
bu işe girmek için en önemli koşul sistemi senin kurabilmenden geçiyor
youtube'a video upload etmeye benzemez hocam bu iş
tekrar özet geçeyim
+ duruma göre trafiği yüksek, diski hızlı, büyük harddiski olan 10larca sunucuya ihtiyacın olacak
+ script yazdırması sıkıntı değil, sıkıntı onu güncel tutmakta
bunun gibi daha birçok şey var
ha diyosan ben riski severim, hobi amaçlı ufak tefek işlerle uğraşmak istiyorum, o zaman o 10000'in en az yarısını
sadece script'e vermeye hazır ol, bu işlerin piyasasını takip etmiyorum ama 5000 bu iş için az bile sayılabilir
-
ben doktorum :D
hoca alldebrid in sahibi arkadaşım yıllardır satışını yapıyorum baktım şimdi 6.5 bin euro luk satış yapmışım.
fakat daft ın da sana söylemeye çalıştığı gibi kendin , sen bu işten anlamıyorsan yapabileceğin iş değildir.
100 tane site ekledin , ertesi gün bir kalktın 30 tanesi çalismiyor herşeye hakim olup tek tek bir kaç saat içinde fixlemen gerekir.
he bunu yapmazsan müşteriler ana avrat girer bir daha da premium satamazsın.
bu işi yapabilen 2 kişi var real debrid ve alldebrid , zaten eskiden arkadaşlardı sonra kavga ettiler.
cosmic ile bu işi düşündük , bilen bilir kendisinin ne kadar iyi bir php ci oldugunu kodlar benden sermaye senden demişti boş vakti oldugu bir zaman
o ara yeterli sunucu kiralama ve premium alma için maddi gücüm olmadıgı için hayata geçiremedik.
fakat yapsak da bu işten çok iyi anlayan birinin sürekli düzeltme yapması gerekiyor.
Oyüzden bulaşma kafayı yersin.
-
PanxeR bunu yazdı
ben doktorum :D
hoca alldebrid in sahibi arkadaşım yıllardır satışını yapıyorum baktım şimdi 6.5 bin euro luk satış yapmışım.
fakat daft ın da sana söylemeye çalıştığı gibi kendin , sen bu işten anlamıyorsan yapabileceğin iş değildir.
100 tane site ekledin , ertesi gün bir kalktın 30 tanesi çalismiyor herşeye hakim olup tek tek bir kaç saat içinde fixlemen gerekir.
he bunu yapmazsan müşteriler ana avrat girer bir daha da premium satamazsın.
bu işi yapabilen 2 kişi var real debrid ve alldebrid , zaten eskiden arkadaşlardı sonra kavga ettiler.
cosmic ile bu işi düşündük , bilen bilir kendisinin ne kadar iyi bir php ci oldugunu kodlar benden sermaye senden demişti boş vakti oldugu bir zaman
o ara yeterli sunucu kiralama ve premium alma için maddi gücüm olmadıgı için hayata geçiremedik.
fakat yapsak da bu işten çok iyi anlayan birinin sürekli düzeltme yapması gerekiyor.
Oyüzden bulaşma kafayı yersin.
evet cosmic sevdigim ve dalinda basarili bir programcidir. Fakat debit projesinde degisiklikler sadece Scriptin X'i Y'si gibi degisiklikler olmiyacak senin IP adresin ve premium kullanicilarin da banlanacak. surekli yenilerini alip degistirmen gerekecek.
Scripti Cosmic her turlu halleder buna eminim fakat bu dedigim seyler daha cok sorun cikartmakta. AllDebrid suan nasil calisiyor bilmiyorum ama eskiden sorunlu idi.
Borsa vs bilmiyorsan ugasma. O para ile ben olsam ugrasacagim sey ufak isletmelere ve/veya gelismekte olan projelere ortak olmak olurdu.
-
Arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim peki bu 10 bin lira sermaye ile başka ne yapılabilir çok riski olmayan ?