Dede Korkut Destanları Hakkında Bilgisi Olan
-
Selamun aleyküm
hayırlı akşamlar
dede korkut destanları hakkında kısa bilgisi olan varmı
veya dede korkut hakkında genel kısa
özellikle kısa olması gerekir :)
google amcaya sordum okunucak gibi deil
selametle !
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dede_Korkut_hikâyeleri
buyur hocam.
-
>yazarı belli değildir.
>geçiş dönemi eserleridir.
>oğuz boylarının mücadelelerini anlatır.
>12 destan özellikli hikayeden oluşur.
Kusura bakma ama 5 dk ayırsan kıytrıktan karşına çıkan bir sayfayı okumuştun şimdiye bu kadar üşengeç olma.
-
bre hanım diye başlıyor hep
-
deli dumrul ile bogac han vardi 29 yasindayim hala unutmam...:) kaynak istersen bulamicam. ama benim ögrendiklerimden kalanlar şunlar,
yeni dogan türk cocuklarina isim konmaz, herhangi bi kahramanlik gösterecegi an beklenir.. eger ki gösterirse. o dönemin bilgini, ermişi gelir bu cocuga şanına yakişir isimler koyardi.. ayrica bu bilgeler uzun yasadiklari icin(150 yıl civari) nesillere gecmis kahramanlik hikayelerini aktarir.. ve o millete şan ve şeref aşılar yeni kahramanlıklar sergilemesi icin tesvik eder.. dönemin adaletine, örf ve geleneklerine , sosyal olaylarin yorumlanmasina katkıda bulunan Türk Milletinin Nacizane bilgelerinden biridir. Dede Korkut..
Not kimi yerlerde DEDEM KORKUT derlerdi..
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
deli dumrul ile bogac han vardi 29 yasindayim hala unutmam...:) kaynak istersen bulamicam. ama benim ögrendiklerimden kalanlar şunlar,
yeni dogan türk cocuklarina isim konmaz, herhangi bi kahramanlik gösterecegi an beklenir.. eger ki gösterirse. o dönemin bilgini, ermişi gelir bu cocuga şanına yakişir isimler koyardi.. ayrica bu bilgeler uzun yasadiklari icin(150 yıl civari) nesillere gecmis kahramanlik hikayelerini aktarir.. ve o millete şan ve şeref aşılar yeni kahramanlıklar sergilemesi icin tesvik eder.. dönemin adaletine, örf ve geleneklerine , sosyal olaylarin yorumlanmasina katkıda bulunan Türk Milletinin Nacizane bilgelerinden biridir. Dede Korkut..
Not kimi yerlerde DEDEM KORKUT derlerdi..
-----------------------------"dedem korkut gelir boy boylar soy soylar" die diterdi :D epey gırgırı olurdu :D:D:D
-
Eyvallah
-
yanlış hatırlamıyorsam toplamda bilinen 12 tane eseri vardı, 3-4 tanesini okumuştum. zamanında dönem ödevimdi gazetede şansıma o günlerde kitabını vermişlerdi ama dönem ödevi ile kitabı hocaya vermiştim.