folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Dede Korkut Destanları Hakkında Bilgisi Olan

Dede Korkut Destanları Hakkında Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Trzes
    Trzes's avatar
    Erkek

Selamun aleyküm

hayırlı akşamlar

dede korkut destanları hakkında kısa bilgisi olan varmı

veya dede korkut hakkında genel kısa

özellikle kısa olması gerekir :)

google amcaya sordum okunucak gibi deil

selametle !

www.Kizderbent.org www.Paylasdir.com www.Csoynat.com www.Gurk4n.tr.gg www.Csoynat.net www.GurkanAltbas.com www.Oguntavukculuk.com www.Kizderbent.com www.fatmagulunsucune-izleyin.com www.diziseyretin.com ------------------- Counter Strike 1.5 Serverler. Cs1.csoynat.com Cs2.csoynat.com Cs3.csoynat.com Cs4.csoynat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

>yazarı belli değildir.

>geçiş dönemi eserleridir.

>oğuz boylarının mücadelelerini anlatır.

>12 destan özellikli hikayeden oluşur.

Kusura bakma ama 5 dk ayırsan kıytrıktan karşına çıkan bir sayfayı okumuştun şimdiye bu kadar üşengeç olma.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

bre hanım diye başlıyor hep

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

deli dumrul ile bogac han vardi 29 yasindayim hala unutmam...:) kaynak istersen bulamicam. ama benim ögrendiklerimden kalanlar şunlar,

yeni dogan türk cocuklarina isim konmaz, herhangi bi kahramanlik gösterecegi an beklenir.. eger ki gösterirse. o dönemin bilgini, ermişi gelir bu cocuga şanına yakişir isimler koyardi.. ayrica bu bilgeler uzun yasadiklari icin(150 yıl civari) nesillere gecmis kahramanlik hikayelerini aktarir.. ve o millete şan ve şeref aşılar yeni kahramanlıklar sergilemesi icin tesvik eder.. dönemin adaletine, örf ve geleneklerine , sosyal olaylarin yorumlanmasina katkıda bulunan Türk Milletinin Nacizane bilgelerinden biridir. Dede Korkut..

Not kimi yerlerde DEDEM KORKUT derlerdi..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

deli dumrul ile bogac han vardi 29 yasindayim hala unutmam...:) kaynak istersen bulamicam. ama benim ögrendiklerimden kalanlar şunlar,

yeni dogan türk cocuklarina isim konmaz, herhangi bi kahramanlik gösterecegi an beklenir.. eger ki gösterirse. o dönemin bilgini, ermişi gelir bu cocuga şanına yakişir isimler koyardi.. ayrica bu bilgeler uzun yasadiklari icin(150 yıl civari) nesillere gecmis kahramanlik hikayelerini aktarir.. ve o millete şan ve şeref aşılar yeni kahramanlıklar sergilemesi icin tesvik eder.. dönemin adaletine, örf ve geleneklerine , sosyal olaylarin yorumlanmasina katkıda bulunan Türk Milletinin Nacizane bilgelerinden biridir. Dede Korkut..

Not kimi yerlerde DEDEM KORKUT derlerdi..

-----------------------------

"dedem korkut gelir boy boylar soy soylar" die diterdi :D epey gırgırı olurdu :D:D:D

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Trzes
    Trzes's avatar
    Erkek

Eyvallah

www.Kizderbent.org www.Paylasdir.com www.Csoynat.com www.Gurk4n.tr.gg www.Csoynat.net www.GurkanAltbas.com www.Oguntavukculuk.com www.Kizderbent.com www.fatmagulunsucune-izleyin.com www.diziseyretin.com ------------------- Counter Strike 1.5 Serverler. Cs1.csoynat.com Cs2.csoynat.com Cs3.csoynat.com Cs4.csoynat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

yanlış hatırlamıyorsam toplamda bilinen 12 tane eseri vardı, 3-4 tanesini okumuştum. zamanında dönem ödevimdi gazetede şansıma o günlerde kitabını vermişlerdi ama dönem ödevi ile kitabı hocaya vermiştim.

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
Toplam Hit: 1237 Toplam Mesaj: 8