Dedicated Server - Sunucular Hakkında Bilgi Almak İstiyorum..
-
Asıl sorum su; Bayilik üzerine calisan bir sirketiz ve yavas yavas büyüme gerceklesiyor,biz suan sistemin host'unu yurt disindan sagliyoruz..Siteyi yapan,gelistiren arkadas,günden güne büyüyen sistemin trafigini cogu host firmasinin karsilamayacagini söyledi..Server alınmasını,hem sistemin sagligi icin,hem müsterilere daha iyi ve hızlı hizmet verilmesi acısından iyi olacagini söyledi..Bende bilgi edinmek amaciyla buraya yaziyorum..
Nasıl bir server olmali,nereden alınmalı,alınan server nereye konmali..
Bir de sunucuyu alip illa host firmasina koymak zorundamiyiz..Yani kendi sucumuzu kendi isyerimizde barındırabilir miyiz? Bu konuda cok fazla bilgim yok..Yardimci olursaniz sevinirim..Tesekkurler simdiden..Kolay gelsin.
-
kendi işyerinde felan kullanamazsın. özel bağlantı kirası var. normal bi pc toplıcaksın, özellikleri yüksek olan.
sonra bi firmayla anlascaksın. datacenter ile. oraya yollıcaksın pcni. aylık hat kirasıda ödiceksin vsvs.. yaklasık haftada 2 defa sunucu yolluyoruz :) mecidiyeköydeki bi datacentera. yurtdısı için bu iş biraz zor. eğer bayilik vs. değiştirmek yeni sunucu yollamak felan istersen pm at. mail veremem burdan :D
bu arada aklında kalmasın freelance deil. :) fatura felanda kesebiliriz sorun değil.
-
allaha şükür tahribat gibi bir siteyi ayakta tuttuğumuz için bu işin en profesyonel bir kac insanından birisi ben birisi holydir :)
Hava atmak gibi olmasın :P
Piyasadaki hemen hemen her dedicated firmasını gezmiş birisi olarak söylüorumki, duruma göre aylık bandwithin sitenin kullandığı cpu ve ram miktarı bağlantı sayısı web sitesinin adresini vs söylersen tam olarak sana uygun bi kac ddt firmasından birisini önerebiliriz...
-
Net uzerinden parca kontor transfer eden bir sistem.. Ortalama 1 ay once kuruldu..Yaklasik 100 bayisi var ve günlük yaklasik olarak 700 ile 1000 arası müşteri siparisi aliyor..Bu siparis sayısı (Yani her siparis 1 müsteri dersek)yakın zamanda 4000 adet müsteri icin siparis gecilecek,sürekli genisleyen bir bayi ağına sahip olacak..Rene hocam o dedigin detaylari sistemi yapan adam sormam lazim ona gore yazarim detaylari..