Dedicated Serverıma İkinci Bir Site Ekleme
-
Merhabalar.
serverımda tek bir site barınıyordu ve gayet sorunsuz şekilde çalışıyordu ama şimdi ikinci bir site eklemem gerekiyor, domaini godaddyden satın aldım.
serverımın işletim sistemi debian panel oalrakda plesk 11 kurulu.
panelin Subscriptions bölümünden yeni sitemi ekledim, pleskin tüm dns ayarlarını yapacağını varsayarak başka hiçbirşeye dokunmadım godaddynin domain yönetim panelindende host summary alanından ns1, serverın ip adresi ve ns2, serverın ip adresi şeklinde iki kayıt ekledim ancak name servers bölümüne ns1.sitem.com ve ns2.sitem.com yazınca bir süre bekleyip mail adresime:
[QUOTE]The modifications you requested for the domain sitem.com have FAILED.
Error: ModifyRegistration request failure[/QUOTE]
şeklinde bir email geliyor ve kayıt yapılmıyor. sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? bu arada serverımda tek bir ip adresi var ve dedicated olarak kullanıyorum acaba onu birden fazla siteyle kullanabilmek için sharedamı çevirmeliyim?
saygılar -
Merhaba hocam,
ns1.sitem.com ve ns2.sitem.com'un ip'leri aynı ise sorun çıkartıyor olabilir. Plesk değilde godaddy kaynaklı görünüyor. Kaydı sunucuyu aldığın ISP'ye yaptırıp, ns olarak onların serverlarını tanımlarsan çözülür sanırım.
-
Arlong bunu yazdı
Merhabalar.
serverımda tek bir site barınıyordu ve gayet sorunsuz şekilde çalışıyordu ama şimdi ikinci bir site eklemem gerekiyor, domaini godaddyden satın aldım.
serverımın işletim sistemi debian panel oalrakda plesk 11 kurulu.
panelin Subscriptions bölümünden yeni sitemi ekledim, pleskin tüm dns ayarlarını yapacağını varsayarak başka hiçbirşeye dokunmadım godaddynin domain yönetim panelindende host summary alanından ns1, serverın ip adresi ve ns2, serverın ip adresi şeklinde iki kayıt ekledim ancak name servers bölümüne ns1.sitem.com ve ns2.sitem.com yazınca bir süre bekleyip mail adresime:
[QUOTE]The modifications you requested for the domain sitem.com have FAILED.
Error: ModifyRegistration request failure[/QUOTE]
şeklinde bir email geliyor ve kayıt yapılmıyor. sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? bu arada serverımda tek bir ip adresi var ve dedicated olarak kullanıyorum acaba onu birden fazla siteyle kullanabilmek için sharedamı çevirmeliyim?
saygılarpmden ulas yardımcı olayım hocam
-
Problemi çözemediysen ulaş yardımcı olmaya çalışayım hocam. Hiçbirşey yapamazsan benim domaine ns ekleriz öyle yönlendirirsin olur biter :)
-
yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. problemi çözmüşüm aslınd aama üzerinden vakit geçip aktifleşmediği için öçözdüğümüz farkına varamamışım.