folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Deep Freeze Programının Persi0.Sys Dosyasını Sildikten Sonra Otomotik Olarak Aktifleşmesi

Deep Freeze Programının Persi0.Sys Dosyasını Sildikten Sonra Otomotik Olarak Aktifleşmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palin
    palin's avatar
    Erkek

Merhabalar,
    Yaklaşık 3-4 ay önce bilgisayarıma Deep Freeze kurmuştum. İşim bitince de devre dışı bırakıp kendi kurulum dosyasını kullanarak kaldırmıştım. 2 gün önce c:\ içinde Persi0.sys dosyası dikkatimi çekti. Araştırdım, Deep Freeze ile bağlantılı olduğunu öğrendim. Programı kaldırdığım için dosyayı sildim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda Deep Freeze aktifleşmişti, ve program bilgisayarımda kurulu değil. Kayıt Defteri'nde vs. hiçbir yerde Deep Freeze'e ait bir girdi yok. Sildiğim dosyayı da geriye getirme imkanım yok. Dosyanın yedeğini Windows'un yedeklerinden bulmuş olsamda, nasılsa yeniden başlattığımda o dosya tekrardan silinmiş olacak.
    Ben de Deep freeze'i tekrar kurmaya karar verdim; en azından devre dışı bırakmak için. Fakat Deep Freeze aktifken setup dosyasının çalışmasına izin verilmediğini gördüm. Bu program kurulu değil, kısayol tuşlarıyla vs. erişemiyorum, ve aktif. Bundan nasıl kurtulabilirim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moustache
    moustache's avatar
    Erkek

Adam bildiğin deep freeze virüsü yemiş . kolay gelsin hocam inşallah formatsız çözersin

Filament ve elektronik komponent için kirpilab.com <3
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Hocam çalışan bir linux ile sistemini aç. Deep freeze ile bağlantılı dosyaları sil. Başlangıçtan falan. İlgili dosyaları netten bulabilirsin ezberimde yok

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

buna felsefede deepfreeze paradoksu denir. kolay gelsin hocam.

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Yıllar önce xp de buna benzer bir şeyler yaşamıştım. Şimdi ki versiyonlar da oluyormu bilmiyorum ama alabilirsen bilgisayarın tarihini bir kaç yılöncesine al. Muhtemelen deep freeze pasif olacaktır. Ondan sonra yenisini kurup düşündüğün işlemi yapabilirsin.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

deep freeze diskle iletişim kurduğun driverları değiştiriyor. sen diske yazdığını sanıyosun ama windows diske değil deepfreeze in oluşturduğu temp alanına yazıyor

yerinde olsam aleti live bir işletim sistemiyle açıp deep freeze in driverlarını silmeye çalışırdım (tabi önce yerlerini falan bulman gerek netten)

onun dışında da şey deneyebilirsin, window dvd si ile açıp eski bir tarihe geri yüklemeye çalış, (deep freeze öncesi bir tarih) belki eski driverları çekerse geçmişteki df kalkar

black implies white, self implies other, life implies death.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palin
    palin's avatar
    Erkek

Gece gece iş çıktı bana :)
    İşin en kötü yanı ben yeni evime (öğrenci) taşınırken bilgisayarımın ekranını getirmedim. (ekran okuyucum ekransız çalışabiliyor.) Şimdi gidip bir ekran bulmam lazım ki ya bir live CD ile ya da Bios'tan falan tarihlerle oynayayım. Hadi hayırlısı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palin
    palin's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

deep freeze diskle iletişim kurduğun driverları değiştiriyor. sen diske yazdığını sanıyosun ama windows diske değil deepfreeze in oluşturduğu temp alanına yazıyor

yerinde olsam aleti live bir işletim sistemiyle açıp deep freeze in driverlarını silmeye çalışırdım (tabi önce yerlerini falan bulman gerek netten)

onun dışında da şey deneyebilirsin, window dvd si ile açıp eski bir tarihe geri yüklemeye çalış, (deep freeze öncesi bir tarih) belki eski driverları çekerse geçmişteki df kalkar

Peki hocam, diske yazmayı ben elle değil de uzaktan kontrol ile yazarsam (SSH kurarak SFTP vs.) bir etkisi olabilir mi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    palin bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

Peki hocam, diske yazmayı ben elle değil de uzaktan kontrol ile yazarsam (SSH kurarak SFTP vs.) bir etkisi olabilir mi?

Sanmam, diske direk erisimin yok sonucta. Sen windowsa "yazarmisin" diyosun o yaziyo. Ve degistirilen sey windowsun driverlari

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 2265 Toplam Mesaj: 9
deep freeze