Deli Browser Kazehakase :) [Linux"Te Firefox Alternatifi]
-

Kazehakase(風博士), GTK + WebKit ve Gecko bileşenlerini birlikte kullanabilen hafif ve hızlı bir tarayıcıdır.
GTK+ kütüphanelerini kullandığı için GTK arayüzünüzle uyum içindedir.
RSS, akıllı yer imleri, popüler tarayıcılardan yer imi aktarma (Firefox dahil), ve hatta fare hareketleri bile desteklenir.
Hatta yazarın verdiği bilgiye göre ileri sürümlerde tarayıcı motorları arasında geçiş yapmak bile mümkün olacak!
İşte fevkinde olmak budur sayın müridler!
Kaynak: http://www.internetling.com/2008/08/05/5-cool-firefox-alternatives-for-gnulinux-with-screenshots/
--
Şimdilik keşfedebildiğim kadarıyla gerçekten çok hafif.
Üstelik kullanımında kademeli ustalaşmak için Beginner, Medium, ve Expert diye üç ayrı modu var. [View > UI Level]
Sayfa açarken sorun yaşamıyor [Bu mesajı kazehakase ile atıyorum.]
Bunların dışında kullanımı biraz garip gelebilir. Firefox'un kısayollarına alıştıysanız bunun kısayollarında biraz ayar yapmanız gerekebilir.
Bir de ilk kurulumda tabların boyu biraz ufak gelirse kullanım modunu Medium ya da Expert e alıp ayarlardan Tab boyutlarıyla oynayın.
Sonra alışana kadar Beginner'a geri dönün.
Bütün bunların dışında Firefox'tan daha özgür. Herşeyiyle GPLv2 ile geliyor.[Bilmeyenler olabilir ama Firefox'un ismi ve logosu patentli olduğu için birçok baba gnu/linux dağıtımı firefox'u dağıtımlarından çıkartmıştır.]
Fakat ne yazık ki şimdilik sadece Linux desteği var. Windows kullanıcılarının denemek için beklemesi gerekiyor.
Söyleyeceklerim bu kadar. Sizin görüşlerinizi almadan önce alta bir ekran görüntüsü koyuyorum.
Yüklemek için paket yöneticinizi kullanın.
ÖR: # apt-get install kazehakase (Ubuntu için)
-
evet hızlıymış
-
hm bi deneyelim bakalım firefox bozdu zaten. artık hiç iyi değil. bana linuxta ie gibi yorumlama yapabilecek tarayıcı lazım var mı o tür bişey.
-
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------
hm bi deneyelim bakalım firefox bozdu zaten. artık hiç iyi değil. bana linuxta ie gibi yorumlama yapabilecek tarayıcı lazım var mı o tür bişey.
-----------------------------ie6 işini görürse linuxta çalışıyor...
bu arada google chrome nautilus tan hızlı açılıyor yav :|
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ie6 işini görürse linuxta çalışıyor...
bu arada google chrome nautilus tan hızlı açılıyor yav :|
-----------------------------ubuntu studioya chrome kurdum görsen kusarsın
kim nerde hızlı?
-
olm sen televizyonda kanal aratsan onda bile sorun çıkacak lan, hayatımda görmediğim sorunlar hep senden çıktı...
saygılar yani ne dersen doğrudur =)))
-
anlamıyorum ki ben de =)
gerçekten sürekli sorunlar bende çıkıyor =)
-
firefox un aynısı hemen hemen. bunuda iexplorer gibi çalmış olmasın la bu adamlar
-
denicem