folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Delirten Firewall - ( Advanced Help )

Delirten Firewall - ( Advanced Help )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caleb
    Caleb's avatar
    Erkek
    Çalıştığım bankada kurulu olan firewall standart olarak mesajlaşma programları ve oyun eğlence sitelerine girişe izin vermiyor. Bunun yanında hiçbir cgi proxy'i de kabul etmiyor. Proxy üzerinden programlar için tünel yaratan ve firewall olan şirketlerde herşeyi bağlayabileceğini iddaa eden bu programları da denedim ama sonuç koca bir sıfır. Buarada webde cgi proxy olan bi siteye giriş yapmaya çalıştığımda 1-2 sn bekliyo sonra lank diye izin vermiyorum diyo, daha önce taradıklarını da direk yasaklıyo beklemeden zaten. Şirketin proxysi dışında da hiçbiyer pinglenmiyo haliyle... Hangi güvenik duvarı kurulu bilmiyorum ama sadece fiyatının 350.000 $ duydum. Eğer daha önce bunlarla karşılaşan bir arkadaş varsa sanırım birkaç tavsiye verebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun kardeş, bunun çözümü yok.O cihaz aynı zamanda bir Gataway ve Layer-7 kadar bütün ip paketlerinin içini görebilir veya koklayabilir, bunun için istediğin portu veya yazılımı kullan kandıramazsın.
    Kesinlikle dışardan girişede izin vermez hatta dışarında ping veya trace-route'a bile cvp vermez.
    Türkiye ençok 3Com marka ürünler kullanılıyor.

P.S. : Bu arada bu cihazlar her kullanıcının girdiği veya upload/download işlemlerini log'luyor.Zira üzerlerinde proxy amaçı ile de kullanılan enaz 20x2 GB. HDD ile gelir bunlar.Monitöründe kim nette napıyor, hangi sayfalara giriyor gözlemek zevkli bir iştir :) Dikkatlı olun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caleb
    Caleb's avatar
    Erkek

bikaç saatlik denemelerden sonra farkettiğim buydu zaten :) Napalım artık , networkçülere yalvarabilirim belki 1-2 site ve msn için :D Belki acırlar halime :)  Çok saol gene de kardeş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slytherin
    slytherin's avatar
    Erkek

kardeş aynı dertten ben de muzdaripim... msn alternatifi olan bir site buldum belki sende çalışır. adresi :

http://e-messenger.net

burdan msn e giriş yapabiliyorsun. her bağlandığında

http://paris.e-messenger.net/

http://miami.e-messenger.net/

gibi farklı adreslere gidiyor otomatik olarak.  ancak bizim IT ciler uyandı heralde. adresler teker teker bloklanıyor... bi gün sinirlenip atacağım ağa bir virüs görecekler ebelerinin örekesini ya du bakalım...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caleb
    Caleb's avatar
    Erkek

O olay IT cilerin kısıtlama olayı değil zaten , adamlar 350.000 $  doları her siteyi elle blocklayalım diye vermemşiler zaten, alet herşeyi kendisi yapıyo, mesela senin verdiğin adreslerden şuan 20 tane daha kurulsa gene giremezsin hiç birine ;) alet 1-2 saniyede sana göstermeden önce tarıyo zaten siteyi, belli algoritmalar kodlar var izin vermediği veya istatistiksel bilgilere dayanarak da kısıtlama yapabiliyo. Manyak bişi zaten boşver anlatmaya değmez :D ehhuheuhe , makinaların galibiyeti bu :P

Toplam Hit: 2195 Toplam Mesaj: 5