Dell Inspiron N5010 Aşırı Isınma
-
Baştan söylim aşırı nalet bi seridir bulaşmayin
İçini temizledik fakat gene belli bi süre sonra aşırı ısınma başladı sogutucuyla 80 90 ı görüyor servise götürdük
ekran kartı driverı degiştirmişler sadece,uyuz oldum haliyle sorun çözülmedi dedim diske bok attılar diski aldım başka cihazda çalıştırdım
anakarta bok attılar bu seferde :\ nasıl bi çözüm bulabilirm ?
-
fanı değiştir..
-
laptoplar böyle hoca macbookpro bile 100 dereceye kadar ısınıyor
artık laptopların fanlarını fabrika çıkışı sıvı soğutmalı fln yapmaları lazım yoksa alta vantilatör fln koyman lazım :) -
Fan normal gözüküyo acaba yeterli rpm de dönmüyomudur ?
-
kaliteli macun kullanmayı dene belki işe yarıyabilir.
örnk : tg1
-
dellinde servisininde amk amk amk
-
bide diyolardı pc bozulunca dell elemanı gelip yerinde tamir edip sittirolıp gidio diye.. yalanmıymış la ?
-
dell servisi öyle de, ısınma sorunu çoğu seride var:) rezil edip insanı soğutuyorlar bilgisayardan
-
hocam n5110 var bende,
ilk zamanlar fazla zorlamadıgım ıcın farketmedım bu sorunu sanıyorum, sonradan ortaya cıktı ve benı gercekten delı ettı. cok rahat calıstırabılecegı oyunlar vs. 15 dakka sonra ısınmadan dolayı kasmaya sonrasında laptopun kendını kapatmasına kadar gıdıyo.
ınternette arastırmadıgım yer kalmadı herkes bundan sıkayetcı bu serıde. sınırımden garantısı bıtmemıs laptopu soktum ( fakdıservis ) fanı temızledım vs. banamısın demedı. laptopun sag tarafı buz gıbı sol taraf cayır cayır yanıyo. w a s d kullanırken elımı yakıyo namussuz nerdeyse o derece bı asırı ısınma. ulan dıyorum ben de nası bu kadar ucuza aldım bu aletı. buymus megersem.
suan paraya kıyıp saglam bı sogutucu aldım, altı yukselen tek buyuk fan ve metal olan tıplerden, artı olarak usb fanlardan aldım onu da laptopun fan cıkısına denk gelıcek sekılde yanına koyuyorum, kapanma olayını kestı. hala ısınıyo ama o kadar sıkıntı olmuyo pek.
laptopun arka kısmında fazladan delık olsa bu kadar ısınmaz dıyenler var. ram kapagını acıyodum bı ara o da farkettırıyo deneyebılırsın bunları hep.
boyle bısey ıste.