folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dell INSPIRON N5110 İçin RAM Sorusu

Dell INSPIRON N5110 İçin RAM Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarın RAM'i 2x2GB.

Ben bu RAM'leri verip, yerine iki tane 8gb ya da 4gb almayı düşünüyorum. Ram'lerde ikinci el olmaz falan fişman diyenleri duymuştum vakti zamanında.

Böyle bir şey mevcut mu? Biliyor musunuz? Bir de uyum konusu hakkında, benim bilgisayarıma en uyumlu ram frekansı vs. hangisidir? Galiba 1333Mhz?

Ram seçimi konusunda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler...

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Ben NetBeans felan kullanıyorum. Bir yandan da Nod32 ile virüs taraması yaptım az önce. İşlemci %7-15 arası iken, RAM 2,8GB gibiydi. Ki şu an sadece Google(11 sayfa), bir klasör, ve Nod32 açık iken 2.8GB'ta :) Geri kalan miktar bence az. :) Bir iki program daha açtığımı düşünsenize? :)

Neyse, bu arada neden 8Gb üzerine çıkılmıyor? İşletim sistemi mi desteklemiyor PC sistemi mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

tutkun bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben NetBeans felan kullanıyorum. Bir yandan da Nod32 ile virüs taraması yaptım az önce. İşlemci %7-15 arası iken, RAM 2,8GB gibiydi. Ki şu an sadece Google(11 sayfa), bir klasör, ve Nod32 açık iken 2.8GB'ta :) Geri kalan miktar bence az. :) Bir iki program daha açtığımı düşünsenize? :)

Neyse, bu arada neden 8Gb üzerine çıkılmıyor? İşletim sistemi mi desteklemiyor PC sistemi mi?

Ben de netbeans ve çok daha fazlasını kullanıyorum, emin ol 8 den fazlası şimdilik ihtiyacın değil, ama seni çok iyi anlıyorum merak etme. Ayrıca mesela şuan ben de de XCode açık iphone için, 4.28GB kullanıyor gösteriyor, ben de 8gb yi doldurduğum oluyordu birsürü chrome tab ı, xcode ve birsürü gerekli araç, arkada android programlama vs vs, ama 8 gb den çok daha fazlasını ihtiyaç gerektirmedi şimdiye kadar.

8GB limiti, anakartın limitiymiş. Eğer 32bit bir işletim sistemin varsa 4GB kullanabilirsin en fazla( ki bunun içinde aslında 3.2GB si kullanılabilir diyorlar). 

Eğer şuan kullandığın işletim sistemi 64Bit değilse, sakın zaten 4GB üstü ram alayım deme. Boşuna para verirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek

benimde dell n5010'um var (3gb ram) bende çoğunlukla adobe'nin programlarıyla çalışıyorum ama performanstan memnun değilim bana ne önerirsiniz ?

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

byincesu bunu yazdı:

benimde dell n5010'um var (3gb ram) bende çoğunlukla adobe'nin programlarıyla çalışıyorum ama performanstan memnun değilim bana ne önerirsiniz ?

1) 32bit işletim sistemin varsa, 64Bit kurup, adobe ürünlerini 64bit olarak kurman. edit : alttaki 2. madde geçerli ise.

2) Bu ürünleri kullanırken, ram kullanım miktarına bak, eğer ram limitlerini zorluyorsan, daha çok ram e ihtiyaç vardır fakat harddiskten alan kullanılıyor demektir ki bu seni çok yavaşlatır. Eğer 3gb ram in %80 üstü görüyorsan bence, ram takviyesi yapabilirsin, anakartının max desteklediği Mhz ile.

3) Eğer paran varsa, bilgisayarına SSD harddisk al, bu senin inanılmaz uçurur, eğer kullandığın adobe ürününün harddiskte yoğun I/O u varsa.

4) Pek emin olmasam da, windows 7 kullanmıyorsan, harddiskini sık sık birleştir, defragmentation yap, ama windows7 de otomatik yapıyordu yükün az olduğu zamanlarda diye hatırlıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

SpArK bunu yazdı:

byincesu bunu yazdı:

1) 32bit işletim sistemin varsa, 64Bit kurup, adobe ürünlerini 64bit olarak kurman. edit : alttaki 2. madde geçerli ise.

2) Bu ürünleri kullanırken, ram kullanım miktarına bak, eğer ram limitlerini zorluyorsan, daha çok ram e ihtiyaç vardır fakat harddiskten alan kullanılıyor demektir ki bu seni çok yavaşlatır. Eğer 3gb ram in %80 üstü görüyorsan bence, ram takviyesi yapabilirsin, anakartının max desteklediği Mhz ile.

3) Eğer paran varsa, bilgisayarına SSD harddisk al, bu senin inanılmaz uçurur, eğer kullandığın adobe ürününün harddiskte yoğun I/O u varsa.

4) Pek emin olmasam da, windows 7 kullanmıyorsan, harddiskini sık sık birleştir, defragmentation yap, ama windows7 de otomatik yapıyordu yükün az olduğu zamanlarda diye hatırlıyorum.

Bunu yazdığın iyi oldu. Ben 64bit kullanıyorum. Ve bir sürü programım 32bit'lik olarak çalışıyor. Bunların etkisi ne acaba merak ettim...

Bu arada 3.2GB görmesinin sebebi 3.2GB = 32bit gibi oluşu diye hatırlıyorum. Neyse, zaten ben 64bit kullanıyorum.

Hackintosh kurmayı düşünüyordum. Ama nasıl ve nereden başlayacağımı bilemedim. Bana bu konuda da yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Benim makina daha 2-3 haftalık, RAM'lar da 2x2GB o yüzden bu ikisini satıp ya da birisini satıp 8GB'lik bir tane almak istiyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

1333 lük 8gb kullanın , 64 bitişletim sistemi ve mümkün oldugu kadar çok 64 bit uygulama , ancak vee ancak win7 performansından memnun deilim :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

tutkun bunu yazdı:

Bunu yazdığın iyi oldu. Ben 64bit kullanıyorum. Ve bir sürü programım 32bit'lik olarak çalışıyor. Bunların etkisi ne acaba merak ettim...

Bu arada 3.2GB görmesinin sebebi 3.2GB = 32bit gibi oluşu diye hatırlıyorum. Neyse, zaten ben 64bit kullanıyorum.

Hackintosh kurmayı düşünüyordum. Ama nasıl ve nereden başlayacağımı bilemedim. Bana bu konuda da yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Benim makina daha 2-3 haftalık, RAM'lar da 2x2GB o yüzden bu ikisini satıp ya da birisini satıp 8GB'lik bir tane almak istiyorum.

Sana tek tavsiyem, 

http://www.hepsiburada.com/Liste/team-60gb-xtreem-s1-25-sata2-ssd-tmssds1-60g/productDetails.aspx?productId=bd100445&categoryId=114814

şunu al, hayatıı yaşa. Sonra 64bit üzerine, olabildiğince 64bit uygulamaları kullanmaya çalış, adobe ürünlerinin vardı sanırım hepsinin. En zayıf halka HDD yi değiştirdin mi, inan hayatın değişiyor :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orhan06
    orhan06's avatar
    Erkek

tutkun bunu yazdı:

Ben bu RAM'leri verip, yerine iki tane 8gb ya da 4gb almayı düşünüyorum. Ram'lerde ikinci el olmaz falan fişman diyenleri duymuştum vakti zamanında.

Böyle bir şey mevcut mu? Biliyor musunuz? Bir de uyum konusu hakkında, benim bilgisayarıma en uyumlu ram frekansı vs. hangisidir? Galiba 1333Mhz?

bende de n5110 modellerinden var. B67F45 ama tek modül 4 gb ram takılı. sende iki modül olduğundan emin misin ?? Teknik servisten aynı modelde(nanya 4gb 1333mhz pc10800 mü ne işte) temin edebileceğim söylendi almayı düşünüyorum bende...

Koca Oğlan Bırak Saymayı !...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

orhan06 bunu yazdı:

tutkun bunu yazdı:

bende de n5110 modellerinden var. B67F45 ama tek modül 4 gb ram takılı. sende iki modül olduğundan emin misin ?? Teknik servisten aynı modelde(nanya 4gb 1333mhz pc10800 mü ne işte) temin edebileceğim söylendi almayı düşünüyorum bende...

Sağol ya, sormuştum ama hatırlamıyorum :D Bir daha  sorarım. :) Sağolun arkadaşlar.

Toplam Hit: 3973 Toplam Mesaj: 11