Delphi 1000"İ 100 Olarak Görüyor :|
-
yaw ciddi ciddi kafayı yicem :S olay şu;
button1click cart curt;
if label3.text>1000 then label3.caption:=inttostr(strtoint(label3.caption)-1000);
end;
yani eğer sayı 1000 den büyükse buttona tıklandığında 1000 çıkartıcak, ama label3 teki sayı 200 ken bastığımda 1000 çıkartıor -800 oluyo değer. ama 100 den küçük olduunda çıkarmıo, nası düzelir veya neyin nesidir bu olay bilen varmı?
-
yaw yokmu hiç bilen? :S "yardımmmm acilll" die mi açsaydım acaba belki o zmn daha çok kişi bakardı :|
-
label3.text dediğin nane string bir değerdir ve < > gibi operandları stringlerde kullanamazsın, bu yüzden önce integere çevirmen lazım
strtoint(label3.text) yaparsan orayı soruunn hallolur diye düşünüyorum
-
hotboy çok saol kardeşim vala yanımda olsan sarılıp öpesim geldi :) intihara sürükleniodum az kaldı yaw çok uyuz oldum kaç gündür :| saol tekrardan, (öperdim fln dedim ama yanlş anlama :D
-
rica ederim kardeşim, sorununu çözebildiysem ne mutlu bana ... Ama bunlar basit şeyler bilmen lazım, elseden gerisini güzel çevirmişsin, stringten integere integerden stringe falan, başını unutmuşsun ama, zamanla alışırsın deişkenlere ...
-
integera cevirmezsen sözlük sırasına göre compare eder, sözlük sıralamasında 100 , 1000 den büyüktür