Delphi İle Veritabanına İşlenebilen Word Görüntüsü
-
Bir yazılımda görmüştüm adam word den yazılmış bir bölümü programına alıyor ve onu min hatlanda yakalatıyor kendi penceresinde düzenletebiliyor ve bunu databasine kaydediyor. Normal resimlerin ne kadar boyut kapladığı malumbu delphi de nasıl yapılır veya normal dbimage de boyu nasıl küçültülür....
-
dostum merhaba
ilk once word dosyasini nasil aldigini alnlatim sana
bunun icin activex veya ole kullanabilirsin, kullandigin activex veya ole bileseni ile word deki dosyaya baglanti yapip uzerindeki degisiklikleri de bir dbmemo boleseni ile database ine aktarabilirsin ayni listbox mantigi ile calisiyor. ayrica resimler icin sana sole bi fikir verebilirim eger tek kullanicili bir program hazirliyorsan bunu file ile yapmani oneririm yani resim dosyasinin veri yolunu kayded database ve ordan ceksin koysun bir image
ama eger dbimage kullanicaksan illaki evet bunu access cok fazla resim dosyasi icin kaldirmicaktir ama bir sqlserver 2000 ile veya mysql ile cok rahat cozebilirsin ozaman dosya buyukluklerinin bi anlami kalmaz
umarim yardimci olabilmisimdir
saygilarimla
-
bu konuda resim olarak yazıları göstermek yanlış olur aslında activex de bir çözüm yanlış hatırlamıyorsam bunun hazır bileşenleri
www.tmssofware.com adresinde vardı..
Toplam Hit: 2492 Toplam Mesaj: 3