Delphi Üstadları Yardım Lütfen..
-
Merhaba arkadaşlar. Aslında daha yeni başladığım için bu konuyu açmaya çekindim ama ComputerWolf un bi yazıyı gördüm sormaktan çekinmeyin demiş o yüzden birkaç sorum olcak sizlere (:
- Alt+F4, Ctrl+Alt+Delete, Alt+Tab vb.. programdan çıkmayı sağlayacak tuş kombinasyonlarının hepsini nasıl kitlerim?
- Bir Text oluşturup oraya sadece benim istediğim şifreyi girince programın kapatma butonunu aktif hale getirebilirmiyim ?
şimdiden yardım eden arkadaşlara çok teşekkürer.. Kolay Gelsin
-
formun onclose eventine şunu yaz
action:=caNone;
tam hatırlamıyorum, ama böyle bişilerdi sanırım. bunu yapınca görev yönetici vs. hiçbşekilde kapanmıyordu diye hatırlıyorum
-
aslında ben görev yöneticisinin hiçbir şekilde açılmamasını sağlamak istiyorum (:
-
yaw açılsın o, senin istediğin programının kapanmaması deilmi? üstte yazdığım kökten çözüm, bi dene.
olmazsa
closeAction:=caNone; buda olabilir, dediim gibi tam hatırlamıyorum ama yüksek ihtimal budur.
-
görev yöneticisini kapatmak istiyorsan registry den görev yöneticisinin kapatılması için bir değer vardı onu 1 yapacaksın. Ahah sanırım buldum:
HKEY_CURRENT_USER
Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
DisableTaskMgr
Değer: 1 Bu görev yöneticisinin açılmasına engel olur
Değer: 0 Bu değerde eski haline getirir -
hmm sanırım onu hallettim saol hotboy peki bu
- Bir Text oluşturup oraya sadece benim istediğim şifreyi girince programın kapatma butonunu aktif hale getirebilirmiyim ?
mümkün mü ?
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------hmm sanırım onu hallettim saol hotboy peki bu
mümkün mü ?
-----------------------------editbox ın onchange dalgasına şunu yaz(çift tıkla üstüne yeter)
if editbox1.text='senin şifre' then button1.enabled=true else button1.enabled=false;
(şunuda unutma buttonun enabled özelleiğini false yap başta )
böleydi yanlış hatırlamıyorsam uzun zamandır delphiye bakmıyordum
ben hep aynı şifreyi kullanmayacam istediğimde değiştirecem diyorsan regeditte bir değer oluşturursun sonra o değeri okutursun edit teki yazıyla regeditteki değer tutuyorsa buton aktif olur tutmuyorsa olmaz
gibi bişi yaparsın ama yeni başladım diyon ozaman regedit kasma
-
görev yöneticisi için timer koy timerla titleden kapattır 3-4 saniyelik bişiye ayarla timerı baksın titleden açıksa kapatsın. bide explorer.exe yi killet bide programın
açılışında. Benim yaptığım bi program var dı böyle bilgisayarı açarken soruyodu şifreyi giripte açabiliodun. istersen kodları upload edem sonra?
-
virus, trojan-server mı yazıyon ne iş :)
-
Hoja nerde bende o yetenek (: hajı codeları upload edebilirsen manyak olur ayrıca wert sağol cvbın çok işime yaradı hoja