Delphi Ve JPEG Sorunu
-
Delphide ms sql veritabanı kullanıorm
JPEG resi kaydetmem lazım ama
DbIMAGE nesnesi jpeg resim kabul etmiyor tanımlamıyor
seçtiğim zaman tanımlanmayan resim formatı .jpg diyor
buna bi çözüm bulmam lazım BMP kabul ediyo sadece ama jpg lazım bana nasıl yapabilirim çözüm bilen varmı
-
tabloda resim yolu diye bi metin alanı oluşturucaksın, resimlerin yolunu bu alana gireceksin, örneğin; resimler/resim1.jpg sonra kullanmak istediğin zaman bu şekil kullanacaksın,..
-
biraz daha açarmısın mümkünse kod resimli anlatım falan varsa alabilirmiyim : /
-
yani resmin kendisini değil, resmin yolunu tutucaksın
şu mesajıma bir bak
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=83492&sayfa=1#865694
-
bunu adam gibi anlatacan yer yok mu link falan verebilcek onlarca foruma girdim
2 tane kitaba baktım
herkes aynı şeyi demiş "resim yolunu dizin olacak göstereceksin" demesi kolay tabi ama kimse anlatmamş delphide bunu şöyle şöyle yapacan
falan diye olayı çözünce her forum sitesine girip bende aynısını dicem gelenek falan heralde bu bilip sadece akıl vermek :p
-
Yigit bunu yazdı:
-----------------------------bunu adam gibi anlatacan yer yok mu link falan verebilcek onlarca foruma girdim
2 tane kitaba baktım
herkes aynı şeyi demiş "resim yolunu dizin olacak göstereceksin" demesi kolay tabi ama kimse anlatmamş delphide bunu şöyle şöyle yapacan
falan diye olayı çözünce her forum sitesine girip bende aynısını dicem gelenek falan heralde bu bilip sadece akıl vermek :p
-----------------------------hocam nereyi anlamadın? neyse ben biraz daha açıyım olayı, resimler diye bi klasorumuz var, resimlerimizi içine atıyoruz. şöyle oluyor
resimler/resim1.jpg
resimler/resim2.jpg
....
sql tablosunda resimyolu diye metin alanı oluşturuyoruz. bu alana bu klasordeki resimlerin yolunu ekleyeceğiz,
gene aynen;
resimler/resim1.jpg
resimler/resim2.jpg
resimi göstereceğin zamanda bu yoldan göstereceksin, delphi syntaxını hatırlamıyorum ama sen burdan uygun şekilde çevir
image1.resimyolu := dbdençektiğinresimyolu;