Delphi Ve JPEG Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

Delphide ms sql veritabanı kullanıorm

JPEG resi kaydetmem lazım ama

DbIMAGE nesnesi jpeg resim kabul etmiyor tanımlamıyor 

seçtiğim zaman tanımlanmayan resim formatı .jpg diyor

buna bi çözüm bulmam lazım BMP kabul ediyo sadece ama jpg lazım bana nasıl yapabilirim çözüm bilen varmı

www.yesilgrow.com - Growshop
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    tabloda resim yolu diye bi metin alanı oluşturucaksın, resimlerin yolunu bu alana gireceksin, örneğin; resimler/resim1.jpg   sonra kullanmak istediğin zaman bu şekil kullanacaksın,..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek
    biraz daha açarmısın mümkünse kod resimli anlatım falan varsa alabilirmiyim : /

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yani resmin kendisini değil, resmin yolunu tutucaksın

şu mesajıma bir bak

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=83492&sayfa=1#865694

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

bunu adam gibi anlatacan yer yok mu link falan verebilcek onlarca foruma girdim

2 tane kitaba baktım

herkes aynı şeyi demiş "resim yolunu dizin olacak göstereceksin" demesi kolay tabi ama kimse anlatmamş delphide bunu şöyle şöyle yapacan

falan diye olayı çözünce her forum sitesine girip bende aynısını dicem gelenek falan heralde bu bilip sadece akıl vermek :p 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

Yigit bunu yazdı:
    -----------------------------

bunu adam gibi anlatacan yer yok mu link falan verebilcek onlarca foruma girdim

2 tane kitaba baktım

herkes aynı şeyi demiş "resim yolunu dizin olacak göstereceksin" demesi kolay tabi ama kimse anlatmamş delphide bunu şöyle şöyle yapacan

falan diye olayı çözünce her forum sitesine girip bende aynısını dicem gelenek falan heralde bu bilip sadece akıl vermek :p 

-----------------------------

hocam nereyi anlamadın? neyse ben biraz daha açıyım olayı, resimler diye bi klasorumuz var, resimlerimizi içine atıyoruz. şöyle oluyor

resimler/resim1.jpg

resimler/resim2.jpg

....

sql tablosunda resimyolu diye metin alanı oluşturuyoruz. bu alana bu klasordeki resimlerin yolunu ekleyeceğiz,

gene aynen;

resimler/resim1.jpg

resimler/resim2.jpg

resimi göstereceğin zamanda bu yoldan göstereceksin, delphi syntaxını hatırlamıyorum ama sen burdan uygun şekilde çevir

image1.resimyolu := dbdençektiğinresimyolu;

Toplam Hit: 2952 Toplam Mesaj: 6