Delphide İki Tarih Arası Fark
-
delphi e book indirdim netten. ordaki uygulamaları teker teker yapıyorum. fakat bi yerde takıldım. şimdi tanımlanmış 2 tarihim var. biri önceden belirlenmiş diğeri ise kullanıcıya bırakılmış. yani adam programı açıp bi tarih girecek, delphide belirli olan tarihten adamın yazdığı tarihi çıkartacak ve söleyecek.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
b:tdate;
f:tdate;
constasd:tdate=13/11/2007;
beginb:=strtodate(edit2.text);
f:=b-asd;
form1.caption:=floattostr(f);
end;end.
böyle yaptım. ama sonuç tarih olarak değilde. sayı olarak çıkıyor. çalışmıyor yani böyle. hatam nerdedir acaba?
-
Kardes valla cok guzel anlatmıssın sorununu ozendım :) bıldıgım bı konu degıl yoksa valla yardım ederdım.
-
Yanlış anlamadıysam floattostr(f); ifaden yanlış. Burada string olarak tarihi değil, sayıyı çevirmeye kalkıyorsun. Tdate tipi değişkenlerde tarih bildiğimiz sayı şeklinde saklanır, gerektiğinde tarih formatında programcıya sunulur. Programcı bu dönüşümden habersizdir.
...tostr komutlarının içerisinde işini görecek bir tanesi olabilir.
-
eyvallah hocalar sağolun. floattostr yi datetostr olarak değiştirdim. tarih sonucunu alıyorum fakat bu seferde doğru sonucu vermiyor. Bu sorun hele durşun şöyle köşede bakalım biraz daha okuyalım kitabı. Zamanla anlarız illaki. hadi kolay gele
-
olayı uzun yoldan çözdüm. ilk önce 1. butona sabit tarih ekledim. sonra onu kutuya yazdırdım. 2. kutucuğa güncel tarihi istedim. daha sonrada 2. butonda tanımlanmış 2 tarihin farkını istedim. bu şekilde çalıştı.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
sabittarih:TDate;
begin
sabittarih:=StrToDate ('13.11.2006');
edit1.Text:=DateToStr(sabittarih);
end;procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var
sabittarih:TDate;
gunceltarih:Tdate;
fark:Extended;
begin