Demir Eksikliği
-
Bu sorun hakkında,
neler yapılması gerektiğini öğrenmek için,
Internet te araştırdım biraz,
makalelerin çoğunu Profesörler yazmış,
bilimsel konuşmuşlar,
kırmızı et, beyaz et, balık, yumurta yerim,
fakat sebze yeme alışkanlığım hiç yok,
sorununda kırmızı et, beyaz et, balık, yumurta,
ile beslenmemekten kaynaklandığını söylemişler,
sizce sebze yemediğim için mi kaynaklanıyor bu sorun,
yoksa başka birşey mi? -
sebze faydalıdır
ha toprak yerim demir yalarım diyosan yeme o ayrı
-
çok süt içmekten olabiliyor hacım,
misal ben günde 1 litre süt içerdim rahat, alırdım dolaptan 1 litrelik şişeyi dikerdim kafaya..
sonra demir eksikliği çıktı a.k, doktor da ondan olabilir dedi..
tabi diğer hayvansal besinleri de fazlasıyla tüketiyodum ama dengeli beslenirim..
-
bol bol sakat at yenmesi, ve çay içilmemesi önerilir ..
-
demir eksikligi anemi hastalarındada gözükür sende gidip detaylı bi kan tahlili yaptır
-
gün içerisinde 1 lt den fazla süt iciorsan ve cay tuketimin fazla ise bagırsakta demir emilimini azaltan etkenlerdir. kırmızı et beyaz et yemenden dolayı zaten vucut az olan demir miktarınında emilimini guclestirior.
bildigin gibi topragın demir baglama ozelligi sayesinde, demir tuzları suda cozulerek bitkilere gecer. ve sebze yedigin zaman vucudun demir ihtiyacını karsılar.
duzenli beslenerek, herseyden yeteri kadar yiyerek bu dertten kurtulabilirsin. doktor ekstra ilac takviyesine ihtiyac duyarmı bilmem ama atalarımızın bir sozu var
"herseyin cogu zarar, azı karar..."
doktor degilim ama bir donem basımdan gectigi icin biliorum..... uygula buyuk ihtimal ise yarayacaktır. hem ne o cocuk gibi onu yemem bunu yemem :D askerlik 1 evlilik 2 bunlar basından bir gecsin ondan sonra ben seni gorurum yermisin yemezmisin.. :D karın ne pişirirse onu yemek zorundasın :D ee sen onun yemegini yemezsen kalbini kırarsın oda seni mutlu etmes :D secim senin :D yaşasın kotuluk :D