Demokrasi Krallığamı Dönüşüyor?
-
demokrasi denince aklıma temsilde adalet geliyor.
%34 ile 21 parti havasını alıp tek vekil bile meclise giremiyor.geri kalan % 66 yı kim temsil ediyor?
en basiti iki aday olsa % 51 kazanır.geri kalan % 49 ?
o kadar çok başkanlık varki, elini sallasan başkana ve müdüre denk geliyor.ve biz bunları vergilerimizle besliyoruz.
sivil toplum kuruluşu denen yüzlerce oda,dernek,koop,vakıf,birlik vs.. varki yarısını kapatsan eminim hiç bir işte aksama olmaz.
şu makam koltukları o kadar tatlıki herkes bir yerlere oturmak istiyor ve bunlarında maliyetini bu millet çekiyor.
seçtiğimiz vekiller bir parti adına meclise girerken partisini değiştirebiliyorda.
makro ve mikro boyutlarda her kurumun azımsanmayacak bütçesi var.hortumculuk olsa şikayet olmadan bu mekanizma işlemiyor. en küçük belediye başkanı bile 2000 ytl maaş alıyor.bunları esnaf olarak bizler ödüyoruz.vekiller kısa zamanda emekli olup kıyak emekli oluyor.ömür boyunca ve sonrası neslide bir çok sosyal haklardan faydalanıyor. kısaca sosyal adalet nasıl sağlanır?
demokrasinin temsildeki adaleti nasıl sağlanmalı sizce?
-
böle konular açılıyo güzel hoş ama ortamı geriyo.sen demokrasi ile konu açmışsın mesele eminimki rte gelecek ordan cumhurbaskanlıgına orda orduya devlete darbeye ve sonunda din ile gene karsı karsıya gelecegiz.Lütfen konu açarken biraz daha dikkatli olalım.
-
herhangi bir parti adı kullanmadım yada özellikle bir isim belirtmeden genel bir konu olarak yaklaşım olarak konuyu değerlendirdim
-
kullanmamışın ama yüzde 33 demek akp demek
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------
herhangi bir parti adı kullanmadım yada özellikle bir isim belirtmeden genel bir konu olarak yaklaşım olarak konuyu değerlendirdim
-----------------------------
Belki sen konuyu olması gerektigi gibi açmışsındır ama bak vehbi gibi 2-3 tane adam gelip gene işi akp ordanda dine alet edecekler konuyu. -
Vehbi55 A.k partisi yada Tayyep ne kadar para veriyor sana? yada bagmı bagışladı her konuda 2 kelimenden birinde tayyepi a.k partisini savunuyon ? Özellikle demişki parti veya partilerin isimleri geçmesin ?