Denizaltı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

önceden de böyle bir konu açmıştım o zaman farklı bir şey sormuştum şimdi farklı bir şey soruyorum arkadaşlar denizaltıların basınca nasıldayandıklarını biliyorsanız anlatırmısınız ya da bunları yazan bi site var mıdır bulmam lazım da acil şimdiden saolun

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=denizalti

burada ozellikle di$govdenin sualtindaki basinca dayanikli yapilmasi ihtiyaci tabi ki bir zorunluluktur.

bu da genelde kullanilan di$bukey  geometrik $ekil ve dayanikli metaller kullanimi ile olur.

demişler.

yaramasada konu uplasın

(:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Normalde bir kutu kola düşün. Denizin altında boş bir kutu kola, derinlere indikçe yüzeyine uygulanan basınç artar. Böylelikle belirli bir derinlikten sonra ezilme söz konusu olur. Fakat bu kutu kolanın baş ve son kısımlarının çevresine iki halka kaynaklarsan, aynı derinliklerde basınca karşı dirayeti arttıracağı için bu halkalar sayesinde kutu ezilmez. Hatta dahada derine gidebilir...

Denizaltılar da aynı mantık ile çalışır. Yapımı esnasında belirli aralıklarla omurgasına bu halkalardan yerleştirilir. Bu büyük ve çevreleyen halkalar sayesinde derinlerde gidebilir... Ayrıca dalma işleminide burunda ve arkasındaki haznelere su alarak yapar. Düşün ki öndeki hazne boş, arkadaki hazne dolu, burun otomatikman yukarı kalkar. Tersi olursa burun aşağı iner. Her iki haznede de su olmazsa yüzeyde gemi gibi davranır, tersi halinde de dipte seyir eder...

Dizel motorlu denizaltılar çok gürültü yapar. En fazla 3 gün su altında kalabilir. Sonarlara çabuk yakalanır.

Reaktörlü nükleer denizaltılar ise çok daha uzun sürelerde denizin altında kalabilir. Kendi içinde oksijen tankları barındırabilir. Sessiz çalışır. Lakin çalışan personeli erken emekli edilir...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 912 Toplam Mesaj: 4