Denklemi Silindir Olarak Çizme
-

Bu denklem bir silindir belirtiyor imiş.
Nasıl çizildiğini unuttum. Tamam kesim noktalarını buluyorum ama silindir belirtip belirtmediğini nasıl anlayacağım. Soruda silindir dediği için mi şekil silindir yoksa bu denklem (?) silindir mi belirtiyor bu hali ile.
Silindir denklemine çevirip çözebilir misiniz adm adım.
-
yanlışım varsa düzeltin ama silindir belirtebilmesi için en azından x de gerekmiyor mu denklemin içinde :)
-
O denklemden silindir çıkmaz o kadarını söyliyim.
-
Hocam denklemi silindir şeklinde yazman bayağı bir afilli olacaktır. Ama bir silindiri denklemle nasıl çizerim diyosan orasını bilemicem :)
-
parabol hocam bu sadece.
-
peki
x^2+y^2=ax
silindirini nasıl çizeceğim arkadaşlar. şunu biri bana formülüze etsede öğrensem keşke.
-
Abi bi cevap dokuman felan verin uzay geometride mi nerede görmüştük biz bu formülleri bulamıyorum resmen yahu.
Bunu silindir formülüne indirgemek istiyorum ama nasıl ?
-
edit silindirmis bi dk.
---------------------------
x2+ y2= ax is the same as
x2- ax+ y2= 0. Now complete the square in the x variable:
x2- ax+ a2/4+ y2= a2/4
(x- a/2)2+ y2= a2/2.
That's a circle with center at (a/2, 0) and radius a/2 (so it goes through (0,0)).
x2 + y2 = by
Same thing: a circle with center at (0, b/2) and radius b/2 (and goes through (0,0)).
y = ax3
Well, that's just a pretty standard cubic. Goes through(-2,-8a), (-1, -a), (0,0), (1, a), (2, 8a), etc.
x2 + 3y2 = b
Same as x2/b + y2/(b/3)= 1,
an ellipse with center at (0,0) vertices (√(b), 0), (-&radic(b),0), (0, √(b/3)), (0,-√(b/3)).boyle bisey mi ?
cordelian tarafından 15/Haz/13 02:23 tarihinde düzenlenmiştir