folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dergi İçin Sponsor

Dergi İçin Sponsor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

S.a daha öncede dergi çıkartmak diye konu açmıştım biraz daha araştırdım ama yine aklımda soru işaretleri var. Derginin satışı anca basımını karşılıyor kar ise reklamlardan sağlanıyor. Reklam ücretleride normalde olması gerekenden çok çok fazla misal 10 bin satan bir dergi için bir sayfa 20.000 TL , onun yerine günlük 100K ziyaretçisi olan bir siteye reklam verilse daha karlı olur her neyse.

İki şey var aklımda birincisi dergiyi firmalara tanıtarak uygun yerlere (misal arabayla ilgili bir konunun önüne fiat reklamı koymak)  peşin reklam almak ve sermayeyi arttırmak, ikincisi bir sponsor ayarlamak bu konuda önerebileceğiniz sponsor varsa bekliyorum. Doğan burda'ya başvurdum ama onların bünyesinde çok büyük dergiler var ve yeni bir dergiye kapılarını açmazlar gibi geliyor bu kadar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

Pek bir bilgim yok ama unv. yillarinda bir hocanin muhabeti esnasinda dergilerin kar edemedigini, basiminin vs.. masrafli oldugunu soylemisti.

Pek faydasi olmaz ama yinede yazayim dedim :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    elmor bunu yazdı

Pek bir bilgim yok ama unv. yillarinda bir hocanin muhabeti esnasinda dergilerin kar edemedigini, basiminin vs.. masrafli oldugunu soylemisti.

Pek faydasi olmaz ama yinede yazayim dedim :)

Sagol dostum kismen dogru ama reklamdan kazanc sağlanıyor diyolar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

+

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:

derneklerin dergi çıkartırken karşılaştıkları bazı kolaylıklar var. yani yasal bir dergi çıkartıyorsan bir dernek kurup onun üzerinden dergi çıkartırsan bazı yasal zorunlulukları daha kolay halledebiliyorsun diye biliyorum.

hem dernek üzerinden bir dergi kurduğunda, eline bir a5 boyutunda tanıtım metni/ilan/broşür gibi birşeyle esnafları ziyaret edip, onlardan bağış alabilirsin. tabi bu bağışlar reklam olarak hizmete  dönüşecek..

ayrıca eskiden çıkarttığımız bir dergiye adamın biri reklam verip, vergiden düşüyordu diye hatırlıyorum..

bu konuları bir araştırmanı tavsiye ederim...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

hocam şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:

derneklerin dergi çıkartırken karşılaştıkları bazı kolaylıklar var. yani yasal bir dergi çıkartıyorsan bir dernek kurup onun üzerinden dergi çıkartırsan bazı yasal zorunlulukları daha kolay halledebiliyorsun diye biliyorum.

hem dernek üzerinden bir dergi kurduğunda, eline bir a5 boyutunda tanıtım metni/ilan/broşür gibi birşeyle esnafları ziyaret edip, onlardan bağış alabilirsin. tabi bu bağışlar reklam olarak hizmete  dönüşecek..

ayrıca eskiden çıkarttığımız bir dergiye adamın biri reklam verip, vergiden düşüyordu diye hatırlıyorum..

bu konuları bir araştırmanı tavsiye ederim...

eyvallah hacı araştırcam başka bilgili arkadaşlar varsa yorumları bekliyorum

Toplam Hit: 719 Toplam Mesaj: 6