folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ders 6: Hayatı Film Şeridi Olarak Görmek Ve Pişmanlıklar

Ders 6: Hayatı Film Şeridi Olarak Görmek Ve Pişmanlıklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Herkesin hayatında bazı anlar olmuştur ki yaptığı iyi veyahut kötü şeyler gözünün önünden bir film şeridi gibi geçmiştir. Yaptıklarınız size abes gelmiş kendinizden utanmışsınızdır. Yüreğiniz cız etmiştir, keşke dedikleriniz vardır ya... Bu yazıda keşkeleri biraz olsun azaltmak içindir. 

İnsan çıkarları doğrultusunda onca kişinin canını yakmış, o kadar canlının canına kıymıştır ki...

Ne yapmalı pişman olmamak için? Bir kalıbı var mı iyilik meleği olmanın? 

Buna uygun çok öncelerden söylenmiş bir sözü söylemek gerekirse; bu dünyada hem hiç ölmeyecekmiş gibi, hemde her an ölecekmiş gibi yaşamalı insan. 

Orta yolu bulmalı, çünkü kimseye hiç bir şey kalmıyor. Atalarımızın dediği gibi kefenin cebi olmuyor maalesef. Bunu geçte olsa yeni anlayanlardanım. 

Siz siz olun; hayatı, hem hiç ölmeyecekmiş gibi çalışarak, hem de her an ölecekmiş gibi düşünerek yaşayın. Keşkelere boyun eğmeyin.

Çok yaşayın ve sizde görün.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Genel konuşacak olursam hemen hemen hiç pişmanlığım yok diyebilirim, (baknz. hemen hemen, yani tam olarak değil. bi dene var elbet)

he keşke diyeceğim şeyler yok mu hiç? var elbette ama pişmanlık demeyelim..

saçma sapan bi lise dönemi geçirdim, ailemi hiç sallamadım o aralar, klasik asi gençtik ya hani, en kaba tabiriyle karı-kız peşinde koşmaktan, içmekten , gezmekten-tozmaktan zaten vakitte kalmıyodu. he nolu elime ne geçti o yıllardan? yaralı bi karaciğer :) ta lisedeki ilk yılımda tanıştığım bi dostumdan-kardeşimden başka hiçbirşey yok elimde o yıllardan, ama getirisi oldu mu dersen illa ki oluyo getirisi, her zaman kendi fikirlerimin doğru olmadığını öğrendim en başta. Arada bir büyüks özü dinlemenin gerektiğini öğrendim. "Bir uzvunun" dikine gitmemeyi öğrendim, düşünerek bir şeyler yapmayı öğrendim (tam olmasda :p )

Bunlar "keşke" diyebileceğim olaylar ama hiçte pişman felan değilim, her birinden bi halt öğrendim çünkü, ilerde çocuğumda aynı haltları yerse neler düşünerek yiyeceğini bileceğim en azından, ona göre müdahale ederim işte falan fıstık.

Tek pişmanlığım var bu hayatta, o da bende kalsın hocam salla. ondanda elbet bişiler öğrendik ama işte "keşke" ler bile yetmiyo öyle durumlarda durumu düzeltmeye, tek seçenek kalıyo işte böyle hatırlayıp hatırlayıp efkar yapıcan, oda cezası olsun işte :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

ders çıkartmaktır asıl keşke. ve en büyük keşke de o zaman bu olanları aklımın bir köşesine iliştireydim ki şimdi bunları yapmayaydım demektir. bunu anlamak güzel hocam.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
Toplam Hit: 840 Toplam Mesaj: 3