Ders Çakışması Hk.
-
Mürid(e)lerim merhabalar öncelikle.
Şimdi başmalamadan evvela "Git olm hocana sor." diyebilirsiniz ama ensesine tükürdüklerim mail denen zamazingoya bakmadıkları için ne bilgi alabiliyorum ne de başka şey. Memlekette olduğumdan ötürü de içim içimi yemekte -okula gidemediğimden ve öğrenci işleri salladığından- ve son çare buraya yazıp, bilgisi olanlardan fikir almaktır.
DGS ile lisans düzeyine geçtim ve lanet olası onlarca dersi yine kitlediler bana. 2. sınıfım şu anda 1. sınıftan toplamda 4; 2. sınıftan toplamda 5 dersim bulunmakta lakin 3 dersim 1. sınıf dersleri ile çakışmakta. Şimdi, bu alttan olma olayı benim kalıp kalmamla alakalı bir durum değil, tamamen öğrenci işlerinin lanet olası ders programını bok etmesiyle alakalı bir durum ve benim bu dersleri almam lazım yoksa okul uzayacak.
Ben kafama göre düzenlediğim ders programımı -ki bu düzenleme ikinci öğrenim ders saatlerini kapsamakta- dilekçe vs. yardımı ile kaydettirebilir miyim? Çakışan ders sorunsalı diyelim daha açıklayıcı olur sanırım.
Saygılar, Cal.
-
Aynısı benim de başıma gelmişti,
kendi bölümüne bir dilekçe yazıyorsun,
şu şu derslerim çakışıyor, şu derslerimi 2. öğretim almak istiyorum diye açıklıyorsun.
Hocalarında ibnelik yoksa tamamdır.
-
dersi ilk defa alıyorsan veya devam zorunluluğun varsa çakışan iki dersi alamazsın hocam bizde(fırat üniversitesi) kural böyle. senin olayı tam anlamadım ama bununla ilgili sanırım.
-
@Kaan hocam şimdi işin ibnelik tarafı şu ki benim danışmanın asistanı değişti ve benim ilk dönemde çakışma vardı artık bu ne anladıysa yok alamazsın falan filan dedi peki dedim sonra iş işten geçtikten sonra haberim oldu ki dilekçe olayı varmış yani 1 ders güme gitti ki o problem değil. Hoca aynı hoca, gün aynı gün sadece saati farklı yani başka da hiçbir fark yok ders açısından.
@SUPERBICO hocam dersi ilk defa alıyorum. Şimdi DGS olduğum için intibak programı çerçevesinde görmem gereken dersleri sınıflara-döneme göre kitliyorlar bana ve bahtıma 1. sınıftan 4; 2. sınıftan 5 ders girdi ama 2. sınıftan 3 ders, 1. sınıftaki derslerin saatiyle çakışıyor ve ben de diyorum ki ben bu 2. sınıftaki dersleri çakışma yüzünden alamıyorum saçmalığına düşüyor muyum? Eğer düşüyorsam benim alabileceğim 3 ders güme gidip seneye kalıyor, e seneye de çakışma illaki olacağından bir 3-4 allah ne verdiyse de son seneye kalıyor ve benim de son sene yaklaşık 10+ ders kalacağından orada da çakışma olacağından ben dönemi uzatıyorum. Yani böyle saçmalık var mıdır diye sormak istedim çünkü öğrenci işlerini hepimiz biliyoruz ve hocaların da mail denen şeyi kullandıkları yok. Sonuç olarak bilgim olmadığı için ve ders kayıtları geldiği için stres yaptım.
-
İlgili derslerin tümünü de ilk defa alıyorsan yapabilmen gerekiyor, ünivden ünive değişir tabi.
Sen dilekçeni ver, sözlü iş yapma. Dilekçeni verdikten sonra da dekana, bölüm başkanına git durumu anlat, dilekçe verdiğini söyle..
Ünivlerde ibnelik çok olur,
Birinde dilekçe verdim, 2 gün sonra gittim memura ne oldu diye sormaya, bölüm başkanına sorduk olmaz dedi deyip dilekçemi geri verdi.
Bende dilekçemi niye işleme almıyorsunuz diye çıkıştım, zorla işleme aldırdım, yazılı olarak olmaz yazıp versinler dedim.
Olmayan şey oldu bu sayede.
Açın kanunlara, yönetmeliklere bakın, oralardan vurun. Dersi alamazsınız diye birşey yazmıyorsa, ikna yeteneğinizi kullanarak halledebilirsiniz.
-
40 dk sı çakışıyo diye ders vermediler 1. dönem bana 1 dersten 1 dönem uzadı başkan. hocanla alakalı bölüm başkanın danışman hocan ne derse o... okuluna hocasına bağşı diyim sen anla...
-
hocam bende yatay geçişliyim benimde çakışan derslerim vardı sorumlu tutulduğum,sistem normal öğrencilere çakışan dersi seçtirmiyor ama geçişli olduğum için ben seçebiliyorum ve birine sabah birine akşam giricem artık.DGS içinde aynı durum olabilir belki dilekçe felan uğraşmayabilirsin.Tabii çok ayrıntılı okumadım çalışma durumunda varsa sıkıntılı yine.
-
NORMALDE ders çakışsa dahi özellikle devlet ünilerinde bol kepçeden verilir.
Vakıflarda biraz daha temkinli olurlar ama verilir.
DİĞER ŞARTLARDA (bizim okulda olduğu gibi)
bir yıl önce salağın teki çakışmasına rağmen fazladan ders almış (alttan üsten yatay dikey fark etmez) sonra bunların birinden kalınca okula dava açmış. Bana çakışan ders verdiler konsantre olamadım kaldım ve okulum uzadı (veya başka bir şey falan filan) bu olaydan sonra bizim okul (özellikle iibf kafültesi) çakışan ders vermeme kararı aldı kesin olarak.
Bu konu hakkında öğrenci işleri danışman hocan bölüm başkanın hiç bir çacık yapamaz.
Tek bir istinası var bu olayın dekan ile konuşup onun onayını almak ki, sadece mezuniyet durumu söz konusu ise sadece o kişiye çakışan ders veriliyor.
Sorunun kimden kaynaklandığı önemli değil ancak çözüm için yetkili merci fakülte dekanı.
-
Konu hâlen aleyhime. Manisa'da okuyan arkadaşm var bugün sordum kaç ders aldın diye adam tam 13 ders aldım dedi. Çakışan ders var mı dedim var dedi onları gece alıyorum dedi. Yahu bu yönetmelik tek bana mı işliyor? Yok yönetmeliği de okudum ve kendi hakkımda bir cümle göremedim. Çok güzel bir dilekçe ile dekana kesinlikle gidiyorum. Ayrıca dersin sene başında muafiyetine girdim ve geçtim şimdi hoca mail atmış fırça atıyor alt sınıfın dersini seçmeden üst dersi nasıl alırsın diye. Kimsenin kimseden haberi yok, zaten otomasyon denilen şey söylemesi güzel bir kelimeden ibaret, mağdur olduğum hâlde fırçayı da yiyen yine ben oluyorum yani kamu üniversitelerindeki geldiğimiz son nokta! Ondan sonra da vay efendim dünyada ilk 500 üniversite de bilmem ne.
Caliber tarafından 10/Şub/15 20:20 tarihinde düzenlenmiştir