Devamlı Çalışan Fan ?
-
Benim laptobun her açmamla birlikte fanı çalışıyor ve hiç durmuyor daha önce böle olmuordu
-
Olmazsa bozulur laptopun zaten :) günden güne tozlanınca daha fazla ses çıkartıyor o da senin dikkatini çekmiş olmalı
-
Sıcak hava tahliye kanalları kapanmış.. İşlemciyi soğutamayınca daha fazla devirle çalışıyor sanırım. O ses ordan geliyor.
-
ne yapmak lazım peki
-
senem35 bunu yazdı:
-----------------------------ne yapmak lazım peki
-----------------------------
fanı temizlemeniz gerekiyor. -
Kompresör ile kanallara hava basmak lazım.. Çok deil ama sonra fan bozulmasın :)
-
Eger laptop'u 220 V ile besliyorsan, yani pili cikarmissan, acilista BIOS ayarlarina gir, orada bir secenek olmali " Turn on fan on AC" buna benzer birsey yazabilir...
Oraya da bir goz at istersen...
-
Ben fanı süpürgeye çektiriyorum arada =) Windows'ta işlemci kullanımım ve ram miktarı Fedora'ya göre 2 kat oluyor. Windows'ta 5-10 dakika aralıklarla fan çalışıyor ama Fedora üzerindeyken hiç fanın çalışmadığı zamanlar oluyor. Özellikle şu ara haftasonları pc hep açık, param olmadığı için pek dışarı çıkmıyorum. Ama fan çalışmıyor. Ağır birşey yapmıyorum gerçi. Webde geziniyorum, film izliyorum , araştırma yapıyorum sunum hazırlıyorum dosya indiriyorum (Jdownloader veya torrent programı) arada da oyun oynuyorum.
-
biostan cpu fan always on gibi birşey seçilmiş olabilir mi?