folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Devcpp Den Codeblocks A

Devcpp Den Codeblocks A

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Merhaba

Öncelikle sormak istediğim şu benim bir projem var ve bu devcpp de yazıldı şimdi codeblocks a geçmek istiyorum bu projeyi ona nasıl geçirebilirim?

Teşekkür Ederim

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

codeblocks iyidir, linuxda çok faydası olmuştur g++ yerine :)

proje geçirmende sıkıntı olacağını sanmıyorum. en kötü ihtimal yeni bir proje oluştur codeblocks da ve eski projendeki sınıfları bu projene include

et. bu ikisi arasında taşıma yapmadım ama visual studio c++ .net den dev c++ ye ve tersi işlemlerini yaptım sıkıntı çıkmadı (sanırım bir iki

kütüphane değişmişti sadece)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Hmm peki ben derleme işinde makefile.win kullanıyordum devcpp de bunda o işi nasıl yapıcam ?

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

neden uğraşıyorsun ki hocam bunla :) zaten ide lerin kendi compilerları var. ben linux da text olarak linux kodu yazıp g++ ile derliyordum. sonra codeblocksa geçtim elle derlemeye gerek kalmadı çünkü kendi içinde compiler var

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Hocam çok teşekkür ederim denedm de şimdi başarılı işlem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

neden uğraşıyorsun ki hocam bunla :) zaten ide lerin kendi compilerları var. ben linux da text olarak linux kodu yazıp g++ ile derliyordum. sonra codeblocksa geçtim elle derlemeye gerek kalmadı çünkü kendi içinde compiler var

Hocam bildiğim kadarı ile CodeBlocks linux'te arka planda gcc ve g++ kullanıyo. Windowsta da Mingw kuruyo çünkü.

Konuyu açan arkadaşa: Windowsta çalışıyosan salla hepsini visual studio kur (öğrenci isen dreamspark'dan pro versionunu indirebilirsin) rahat et. İlerde kütüphane falan bağlarken çoğu kütüphane sıkıntı çıkaracak..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Hocam bildiğim kadarı ile CodeBlocks linux'te arka planda gcc ve g++ kullanıyo. Windowsta da Mingw kuruyo çünkü.

Konuyu açan arkadaşa: Windowsta çalışıyosan salla hepsini visual studio kur (öğrenci isen dreamspark'dan pro versionunu indirebilirsin) rahat et. İlerde kütüphane falan bağlarken çoğu kütüphane sıkıntı çıkaracak..

evet hocam dediğin gibi olabilir sonuçta her ide nin kullandığı bir derleyici var. elle yazmaya gerek yok yani derleyici senin yerine bu işi arkaplanda

yapıyorsa..

Toplam Hit: 928 Toplam Mesaj: 7