folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Devexpress Aspxgridview Hk

Devexpress Aspxgridview Hk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

aspxgridview ile db deki bir takım verileri çekiyorum ve hücreler üzerinde işlem yapmam gerekiyor.

örn;

grid üzerinden veri1 ile veri2 nin toplamı islemsonucunda olmasını istiyorum. aspxgrid baya bi kastırdı beni tecrübesi olan müridler yardımcı olurmusunuz.

http://img207.imageshack.us/img207/5409/devex.png

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sql kodu ile yapabilirsin bunu ?

select hesapid, veri1,veri2, veri1+ veri2 as IslemSonuc, .... from tabloadin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

sql kodu ile yapabilirsin bunu ?

select hesapid, veri1,veri2, veri1+ veri2 as IslemSonuc, .... from tabloadin

-----------------------------

Hocam zaten sql ile çekiyorum bu verileri buraya..:)

benim yapmak istediğim kullanıcı bu grid üzerinde atıyorum veri1 de herhangi bir row u değiştirdiğinde o rowun islemsonucu da değişsin. 

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

o zaman gridview in cell change eventini kullanarak e parametresiyle satır ve sutunun numarasını al, değişen bilgileri tekrar toplayıp ilgili satırın islemsonucu hücresine yazdır. bu şekilde yapabilrsin. onun dışında hazır olarak özelliklerinden de belki kolonları birbirine bağlayıp arkaplanda otomatik değişimlere göre ayarlamasını sağlayabilirsin ama hazır özellikler hakkında bilgim yok. ilk söylediğim şeyi yapmak istiyorsan yardımcı olmaya çalışırım, yapamazsan özelden teamviewer id,pass atarsın bakarım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1303 Toplam Mesaj: 4