Devops Pipeline Uygulama Kullanımda Hatası Hk.
-
Windows form uygulamasının çalıştırılabilir dosyalarını paylaşımlı klasörde depoluyorum.
Kullanıcılar paylaşımlı klasördeki exe nin kısayolunu masaüstüne alıp kullanıyorlar.
Devops ile paylaşımlı klasördeki windows form çalıştırıabilir dosyalarını Devops un copy files taskı ile güncellemek istediğimde aşağıdaki hatayı almaktayım:
Error: Failed cp: cp: copyFileSync: could not write to dest file (code=EBUSY):E:\WinApps\UygulamaKlasoru
Paylaşım yaptığım sunucuda kopyalama yapmadan önce tüm erişimleri kapatıp sonrasında kopyalarsam sorunu çözeceğimi düşünüyorum.
Bununla ilgili paylaşım yaptığım sunucudan paylaşımı kapatan powershell komutu yada restart edebilceğim bir servis var mıdır ?
-
Hangi protokolü kullanıyorsun?
New-NetFirewallRule -DisplayName "DeployBlockSMB" -Direction Inbound -LocalPort 445 -Action Block
Buna benzer bir şey yaparak kısa süreli engelleyebilirsin. Deploy sonrasında Remove-NetFirewallRule -DisplayName "DeployBlockSMB" yaparsın
-
JpnTr bunu yazdı
Hangi protokolü kullanıyorsun?
New-NetFirewallRule -DisplayName "DeployBlockSMB" -Direction Inbound -LocalPort 445 -Action Block
Buna benzer bir şey yaparak kısa süreli engelleyebilirsin. Deploy sonrasında Remove-NetFirewallRule -DisplayName "DeployBlockSMB" yaparsın
Teşekkürler.
Aşağıdakini kullandım şimdilik sorun çıkarsa değişrim seninkiyle
Stop-Service -Name "LanmanServer"
Start-Service -Name "LanmanServer"