Dhl Kargo Ve Gumruk?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

aliexpresten 120 dolar civarı kargo içinde bir ürün alacagım.fakat bazı forumlarda dhl ile gelen ürünlerin gümrüge taklıdıgı okumuştum.tel actım dhl ye istanbulda elektronik eşyalarda bazen takılıyor dedi.hatta%50 civari dedi.20 dolar civarı gümrük parası tutar dedi takılırsa eger..fikrinizi alayım dedim.

http://www.dhl.com.tr/tr.html

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

aman hocam sakın. gümrük bekletme masrafı sokarlar bir de ürün kadar ekstra para bırakırsın.

devlet postalarından şaşma.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

ben ürünün takıldı   sanıp geçmiş olsuna gelmiştim :)

ptt kargo de 45 gunde gelsın ama gelsın

benım yaptıgım gıbı hızlı olsun dıye 

dhl de    urunununde mına koyım gondereninde mına koyım alanında dersin 500 doları piç edip tıpış tıpış evıne donersın

(dhl vb )kargo sırketınde urunu takılıp da ataturk hava lımanına cagırırlarsa 

2 secenek var

150 tl ve boş 1 gün oyalanır   ya urunu alır ya alamazsın

2. secenek dhl ye gıttıkden sonra senı havalımanı gumruk mudurlugune  gonderırler  (devlet daıresı)

dhl ye hıc ugramadan gumruk mudurlugu ne gıt 2 cı kat da sanırım cay ocagı var. dernek dıyolar oraya 

ayakcılar var bu ısın kurt ları 100 tl ugrasmadan urununu alırlar...

benım 2 sıgara paketı buyuklugunde urunumu 3 -4 saat oyaladılar vermedıler  ama nasıl ıncelıyorlar aklınız durur

gözümün önünde kolileri güya inceliyorlar.. tamam bu gecsın bu gecsın dedıklerı urunleri gördükce cıldırıyorum

sonradan anladım orda 1 ben urun sahıbıyım gerı kalan alayı ayakcı yanı işin erbabı..

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Almanya'dan 1.2kg agirliginda bi paketi DHL ile gonderdiler,paket Turkiye'ye gelince PTT nin sistemine geciyor,dagitimi DHL yapmiyor.DHL'nin sitesinde paketin Turkiye'ye gonderildigini ve paketin takibinin PTT'nin sitesi uzerinden yapilacagini belirtmisler.

Ibare su sekilde : Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung:http://www.ptt.gov.tr/)

Bu da fisi :D

http://prntscr.com/1i8lrn

Bloom tarafından 29/Tem/13 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

Bortubocek sever
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

bilgiler icin tşkler. diger bir sorum diger kargo şirketleride aynımı ems tnt fedex falan

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    manfolder bunu yazdı

bilgiler icin tşkler. diger bir sorum diger kargo şirketleride aynımı ems tnt fedex falan

digerlerinde de aynı (istisnalar tabikide vardır takılmaz anlamında)

ama konşimento denılen bır salaklık var  oldukı gumruge takıldı urun alabılsende alamasanda dhl 150tl yı ıtelıyor ardıye ayagına

(ben alamadıgım urune odedım)  bu yuzden takılması her turlu ıslerıne gelır

bu ucret ptt de 3-5 lıra ozelde kaptır gıtsın

ems kucuk paketler ıcın pahalı ve hızlı servıs gene devlet kargosunun ama hızlı servısı (takılır takılmaz durumunu ems de bılmıyorum)

yukarda bahsettıgım dhl ye takılan urunden ptt ıle o olaydan sonra 5-7 kere geldı sadece 1 de sorun yasadım adres bulamadık ayagına urun cıkıs adresıne gerı gıttı o urunu tekrar gonderdıler ve ulastı.

(ilk msjda gormemısım) 20 dolar degıl o fıyat urun bazlı vergı 

ve ordakı degıl burdakı fıyatına bakarlar ve onun uzerınden vergılendırır

kady tarafından 30/Tem/13 01:49 tarihinde düzenlenmiştir

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theagartaman
    theagartaman's avatar
    Erkek
    hocam benimde bir sorum olacak aliexperste bazi ürünlerde ücretsiz kargo yazıyor bu türkiyeyide kapsıyor mu

bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

expresten bir kez dersimizi aldık.bu sefer aynı ürünü tr den temin ettim.50 tl fazla verdim.en azindan 2 yıl garantisi var.boyle daha iyi oldu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Yukarıda denilenler gibi özel kargo firmaları ile urun almayın urunden fazla ardiye ücreti ödersiniz. Her ülkenin kendi posta servisini yani pttsini kullanın ornegın amerikanınki usps ingiltereninki royal mail. Ve son olarak kargo dahıl 75 avroyu geçmeyin

destination@tahribat.com
Toplam Hit: 1557 Toplam Mesaj: 9