Dhl Kargo Ve Gumruk?
-
aliexpresten 120 dolar civarı kargo içinde bir ürün alacagım.fakat bazı forumlarda dhl ile gelen ürünlerin gümrüge taklıdıgı okumuştum.tel actım dhl ye istanbulda elektronik eşyalarda bazen takılıyor dedi.hatta%50 civari dedi.20 dolar civarı gümrük parası tutar dedi takılırsa eger..fikrinizi alayım dedim.
-
aman hocam sakın. gümrük bekletme masrafı sokarlar bir de ürün kadar ekstra para bırakırsın.
devlet postalarından şaşma.
-
ben ürünün takıldı sanıp geçmiş olsuna gelmiştim :)
ptt kargo de 45 gunde gelsın ama gelsın
benım yaptıgım gıbı hızlı olsun dıye
dhl de urunununde mına koyım gondereninde mına koyım alanında dersin 500 doları piç edip tıpış tıpış evıne donersın
(dhl vb )kargo sırketınde urunu takılıp da ataturk hava lımanına cagırırlarsa
2 secenek var
150 tl ve boş 1 gün oyalanır ya urunu alır ya alamazsın
2. secenek dhl ye gıttıkden sonra senı havalımanı gumruk mudurlugune gonderırler (devlet daıresı)
dhl ye hıc ugramadan gumruk mudurlugu ne gıt 2 cı kat da sanırım cay ocagı var. dernek dıyolar oraya
ayakcılar var bu ısın kurt ları 100 tl ugrasmadan urununu alırlar...
benım 2 sıgara paketı buyuklugunde urunumu 3 -4 saat oyaladılar vermedıler ama nasıl ıncelıyorlar aklınız durur
gözümün önünde kolileri güya inceliyorlar.. tamam bu gecsın bu gecsın dedıklerı urunleri gördükce cıldırıyorum
sonradan anladım orda 1 ben urun sahıbıyım gerı kalan alayı ayakcı yanı işin erbabı..
-
Almanya'dan 1.2kg agirliginda bi paketi DHL ile gonderdiler,paket Turkiye'ye gelince PTT nin sistemine geciyor,dagitimi DHL yapmiyor.DHL'nin sitesinde paketin Turkiye'ye gonderildigini ve paketin takibinin PTT'nin sitesi uzerinden yapilacagini belirtmisler.
Ibare su sekilde : Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung:http://www.ptt.gov.tr/)
Bu da fisi :D
Bloom tarafından 29/Tem/13 22:49 tarihinde düzenlenmiştir -
bilgiler icin tşkler. diger bir sorum diger kargo şirketleride aynımı ems tnt fedex falan
-
manfolder bunu yazdı
bilgiler icin tşkler. diger bir sorum diger kargo şirketleride aynımı ems tnt fedex falan
digerlerinde de aynı (istisnalar tabikide vardır takılmaz anlamında)
ama konşimento denılen bır salaklık var oldukı gumruge takıldı urun alabılsende alamasanda dhl 150tl yı ıtelıyor ardıye ayagına
(ben alamadıgım urune odedım) bu yuzden takılması her turlu ıslerıne gelır
bu ucret ptt de 3-5 lıra ozelde kaptır gıtsın
ems kucuk paketler ıcın pahalı ve hızlı servıs gene devlet kargosunun ama hızlı servısı (takılır takılmaz durumunu ems de bılmıyorum)
yukarda bahsettıgım dhl ye takılan urunden ptt ıle o olaydan sonra 5-7 kere geldı sadece 1 de sorun yasadım adres bulamadık ayagına urun cıkıs adresıne gerı gıttı o urunu tekrar gonderdıler ve ulastı.
(ilk msjda gormemısım) 20 dolar degıl o fıyat urun bazlı vergı
ve ordakı degıl burdakı fıyatına bakarlar ve onun uzerınden vergılendırır
kady tarafından 30/Tem/13 01:49 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam benimde bir sorum olacak aliexperste bazi ürünlerde ücretsiz kargo yazıyor bu türkiyeyide kapsıyor mu
-
expresten bir kez dersimizi aldık.bu sefer aynı ürünü tr den temin ettim.50 tl fazla verdim.en azindan 2 yıl garantisi var.boyle daha iyi oldu.
-
Yukarıda denilenler gibi özel kargo firmaları ile urun almayın urunden fazla ardiye ücreti ödersiniz. Her ülkenin kendi posta servisini yani pttsini kullanın ornegın amerikanınki usps ingiltereninki royal mail. Ve son olarak kargo dahıl 75 avroyu geçmeyin