Digital Fotograf Makinasından Televizyon Olur
-
MU? geçenlerde çolgın bir fikir geldi aklıma tembel insan yaratıcı olur derler ya o hikaye.Şimdi bende LCD ekranlı digital fotograf makinası var.onun lcd ekranını televizyon gibi kullanabilirmiyim yani VCDyi bağlayıp ekrandan görüntü alınabilinirmi???Bence olması lazım Çünkü digital fotograf makinasından televizyona görüntü aktarıla biliniyorsa VCD dende makinaya aktarılına bilinir.BENCE yapabilen varsa haber versin.SAYGILAR
-
Dediğin şey olur mu bilmiyorum ama benim deneyip de bulduğum bir şey var.Güleceksin ve bazı kişiler inanmayacak o zaman kendileri de denesinler.
hani bu oyuncak araba motorları vardır ya(deney yapmak için ideal olduğu için) onu herhangi bir ses çıkışına bağlıyorsunuz (radyo,pc ses çıkışı vs...) ve motor dönmesi gerekirken titremeye ve gerçeğe çok yakın kalitede ses çıkarmaya başlıyor.
Hadi mikrofon,hoparlör sistem olarak aynı;mikrofondan ses duyma olayı tamam ama, motordan nasıl ses çıkıyor anlamadım???
-
bende svideo yu scart a çeviren ufak bir 'converter' var bide sony camera war svideo çıkışlı bide reciver fln. var reciver in scart çıkışına o 'converter' i bağladım oraya svideo kabloyu onu da kameranın svideo suna bağlayıp kamerayı player modunda açtım ve de bu converter in üstünde bi switch war biri kameradan tv ye biri de terse işliyo..böylece kameradaki lcd ekranda reciverdeki kanal gösteriyo..
sanırım sen buna benzer bişe yapmak istiyosun.. -
Dangerous bunu yazdı:
-----------------------------
Dediğin şey olur mu bilmiyorum ama benim deneyip de bulduğum bir şey var.Güleceksin ve bazı kişiler inanmayacak o zaman kendileri de denesinler.
hani bu oyuncak araba motorları vardır ya(deney yapmak için ideal olduğu için) onu herhangi bir ses çıkışına bağlıyorsunuz (radyo,pc ses çıkışı vs...) ve motor dönmesi gerekirken titremeye ve gerçeğe çok yakın kalitede ses çıkarmaya başlıyor.
Hadi mikrofon,hoparlör sistem olarak aynı;mikrofondan ses duyma olayı tamam ama, motordan nasıl ses çıkıyor anlamadım???
-----------------------------
selam dostum sana anlattığın konunun açıklamasını yapmak istiyorum eğer hoparlör parçalamışsan görmüşsündür tam göbeğinde bakır tel sargılar vardır.Bunlar ses titreşimlerinin oluşmasını sağlayan sarımlardır.Motorun içindede sarımlar olduğu için ve doğal olarak etrafında mıknatıs olması sebebiyle o motoru oraya bağladığından itibaren o artık bir motor deil hoparlör oluyo.Ayrıca bu tweeter dediğimiz hoparlörlerin içindede sadece tel sargılar vardır.
-
SKY kardeş sen bu işten anlıyon heralde.Benim istediğim de tam senin yaptığın gibi bu işi tam ayrıntılarıyla anlaşılır biçimde yazarsan çok faydalı olursun SAYGILAR
-
ya arkadaslar bide lcd ekranlr vr bi gun otobustebirinde gordum ufak bi lcd ekran lmız 20 cm falan ekaran yukseklii var inc ini bilmiom elman ps nin 2 vrsiyonu su kucuk olana bi batary fln balamıs ps yi lcd ye otobust ply staion oynuyodu dotum dustu bende yapacam bunda
-
aslinda yeni cep telefonlarindada izlenebilir heralde. sonucta onlarda lcd ekran kullaniyorlar. keste cep tellerinde tv izleyebilsek.
bide bu 3650-6600 nokialari webcam olarak kullanabilirmiyiz arkadaslar.

Toplam Hit: 2400 Toplam Mesaj: 7