Digitalocean Üzerinde Panel Nasıl Kurulur?
-
Beyler bu olaylara pek yakın değilim. Hani fransız olsam ancak bu kadar olabilirim diyebilirim. Şimdi ben buradaki vps ye EHCP kurdum. Ya üzerinde tanımlı domain olmadığından ya da başka birşeyden ötürü panel üzerinden kurduğum hazır scripti çalıştıramadım.
EHCP üzerinde oluşturduğum alanadı için oluşturulan klasör yolu: var/www/vhosts/kullanıcı-adı/hostadı/httpdocs
Ancak internet üzerinde ip adresini kullanarak çalıştırabildiğim dosyanın klasör yolu: var/www/new/
ehcp de bu new klasörü içerisinde. Nerede yanlış yaptığımı bir türlü anlayamadım. Acaba önce bu vps ye bir domain mi tanımlamalıydım? Bir de ben EHCP yüklemeden önce terminaldan apache mysql phpmyadmin falan yükledim. EHCP ile bunlar bir daha yüklendi gibi bir şey oldu. Bununla alakası var mıdır?
Edit: Bu arada Ehcp çok boktan.
-
Uzaktan kullanım yontemını saolsun Daft anlattı, şimdi sırada server kurmak var siteden yayın yapmak var. Bunun içinde döküman yazabilecek var mı?
-
_Dert_ bunu yazdı
Uzaktan kullanım yontemını saolsun Daft anlattı, şimdi sırada server kurmak var siteden yayın yapmak var. Bunun içinde döküman yazabilecek var mı?
Sırasıyla:
apt-get install apache2
apt-get install mysql-server mysql-client
apt-get install php5 php5-mysql libapache2-mod-php5
Komutlarıyla paketleri terminal aracılığıyla kurduğunda var/www dizinine atacağın dosyalara tarayıcıya ip adresini yazarak erişebiliyorsun.
Veritabanıyla da işim var phpmyadmin kurayım birtane de dersen;
apt-get install phpmyadmin
komutunu giriyorsun. Webserver Reconfugire automatically sorusuna apache2 diyorsun. configure database for phpmyadmin with dbconfig-common? a yes diyorsun.
Şifre kutucuklarına 3 kere şifreni giriyorsun. Sonrasında phpmyadmin de kuruluyor.
Son olarak var/www/ dizininde phpmyadmin görebilmek için
sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/wwwkomutunu giriyorsun terminale. Bu sayede http://ipadresi/phpmyadmin/ şeklinde phpmyadmin e erişebiliyorsun.
1049 tarafından 02/Mar/14 22:38 tarihinde düzenlenmiştir