Digitalocean Üzerinde Panel Nasıl Kurulur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Beyler bu olaylara pek yakın değilim. Hani fransız olsam ancak bu kadar olabilirim diyebilirim. Şimdi ben buradaki vps ye EHCP kurdum. Ya üzerinde tanımlı domain olmadığından ya da başka birşeyden ötürü panel üzerinden kurduğum hazır scripti çalıştıramadım. 

EHCP üzerinde oluşturduğum alanadı için oluşturulan klasör yolu: var/www/vhosts/kullanıcı-adı/hostadı/httpdocs

Ancak internet üzerinde ip adresini kullanarak çalıştırabildiğim dosyanın klasör yolu: var/www/new/

ehcp de bu new klasörü içerisinde. Nerede yanlış yaptığımı bir türlü anlayamadım. Acaba önce bu vps ye bir domain mi tanımlamalıydım? Bir de ben EHCP yüklemeden önce terminaldan apache mysql phpmyadmin falan yükledim. EHCP ile bunlar bir daha yüklendi gibi bir şey oldu. Bununla alakası var mıdır?

Edit: Bu arada Ehcp çok boktan.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Uzaktan kullanım yontemını saolsun Daft anlattı, şimdi sırada server kurmak var siteden yayın yapmak var. Bunun içinde döküman yazabilecek var mı?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    _Dert_ bunu yazdı

Uzaktan kullanım yontemını saolsun Daft anlattı, şimdi sırada server kurmak var siteden yayın yapmak var. Bunun içinde döküman yazabilecek var mı?

Sırasıyla:

apt-get install apache2
    apt-get install mysql-server mysql-client
    apt-get install php5 php5-mysql libapache2-mod-php5

Komutlarıyla paketleri terminal aracılığıyla kurduğunda var/www dizinine atacağın dosyalara tarayıcıya ip adresini yazarak erişebiliyorsun.

Veritabanıyla da işim var phpmyadmin kurayım birtane de dersen;

apt-get install phpmyadmin

komutunu giriyorsun. Webserver Reconfugire automatically sorusuna apache2 diyorsun. configure database for phpmyadmin with dbconfig-common? a yes diyorsun.

Şifre kutucuklarına 3 kere şifreni giriyorsun. Sonrasında phpmyadmin de kuruluyor.

Son olarak var/www/ dizininde phpmyadmin görebilmek için

sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www

komutunu giriyorsun terminale. Bu sayede http://ipadresi/phpmyadmin/ şeklinde phpmyadmin e erişebiliyorsun.

1049 tarafından 02/Mar/14 22:38 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 1316 Toplam Mesaj: 3