Dijital Pano Yazılım İçin Akıl Yürütme
-
hocalar selam, benim kuzen kuyumcu, bu ve diğer bikaç kuyumu arkadaşları altın ve doviz rakamlarını dükkanda bi panoya yansıtmak istemişler ve bi firmayla anlaşmışlar..
firma gelmiş bunlara lcd monitor ve küçük kasa aldırmış. sonra küçücük bi yazılım yapmış başlangıçta çalışan. (muhtemelen html sayfasını başlangıçta ekrana taşıyan) ve bi panel yapmış yine ana pc den. yani o ana kuyumcudan fiyatlar değişince net üzerinden her kuyumcunun fiyatı değişiyor. 7 bin $ almış.
neyse bu basit yazılım hata veriyormuş (yapan şirketin serverde sorun oldugundan). ve ilgilenilmiyormuş destek verilmiyormuş. özetle bizimkiler kandırılmış gibi bişey olmuş ya da kendi cahillikleri diyelim..
şimdi ben aynını yapmak istiyorum...- 1 arayüz yapacam içinde 8-10 başlık olacak (altın, çeyrek, cumhuriyet, dolar, euro vs gibi) ve istedigimde de bu başlıkları arttırıp azaltabilecem.
- kendi sitemdenn 1 panel ile bu arayuze altın-döviz değerlerini güncelleyecek basit bi panel yapacam ve bizim kuzene teslim edecem.yani aynı sistem..
yanlız yardımınıza ihtyacım olan birkaç konu var,1 - led monitorlerin çözünürlükleri farklı farklı dükkandan dükkana eğişiyor, html ile yapacağım tasarımda ne yaparsam hepsinde ytasarım ekrana tam yayılır hiç boşluk kalmadan?
2- hazrlayacağım html sayfasını ne ile derleyip pc nin başlangıcında bi uygulama olarak çalışmasını saglayabilirim? pek bilgim yok o konuda..
3- aklınıza gelen başka basit ve güzel öneriler varsa beklerim. şimdiden teşekkür -
1- tablo yada div hangisini kullanarak yapıcaksan width height değerlerini pixel olarak değilde yüzde olarak verirsen her çözünürlükte aynı gözükecektir.
2- sadece html dosya olarak çalıştırcaksan. ister başlangıç klasörüne kopyala,ister
hkey local machine>softwware>microsoft > windows>currentversion>run buraya anahtar olarak ekle başlıçta browser ile birlikte açılır
3- html ile yapmak yerine full screen calısan bir yazılımla yapmak daha kullanışlı olur.
7000$ mı :| kelimelerin bittigi noktadayım :D
-
7bin $ projektör alır tüm kapalı çarşıya yansıtırım :)
sen iş olarak düşünmüyosan canlı altın dövz kurlarını takip eden siteler var tam ekran ayarla açılışta çalıştır uğraşamana bi le gerek yok
-
FCN hocam çözünürlük için dedigini yapacam teşekkürler,
hah bide unutmuşum tam ekran yaptırmam lazım yani browser gözükmeyecek. onu nasıl yaparım? illa html olacak degil ben sadece html de yapabilirim gibi.. o nedenle öyle dedim.. yani açılınca tam ekran olmalı.. browser ya da herhangi baska bişey olmayacak..
evet malesef adamlar kuyumcudur zengindir mantıgıyla 7 bin $ kitlemişler. sözleşme de yaptıkları için birşey diyemiyor bizimkiler..
ben tamamen ücretsiz yapacam. amaç kuzenimn prestijini kurtarma operasyonu gibi bişey : )
sahnka hocam teşekkür ama bu iç piyasa, yani TR geneli kur dan farklı işliyo onların çarşı -
windows uygulaması yaz hacım..
delphi,c#,vb, vb.net ne biliyorsan yazabilirsin,
hiç bi programlama dili bilmiyorsan başka birine minik miktarlara yazdırabilirsin
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------windows uygulaması yaz hacım..
delphi,c#,vb, vb.net ne biliyorsan yazabilirsin,
hiç bi programlama dili bilmiyorsan başka birine minik miktarlara yazdırabilirsin
-----------------------------hiç bilmiyorrum hocam uygulama yazmayı..
ama html sayfayı tam ekran gömecek bir uygulama basit olsa gerek yanılıyormuyum? çözerim heralde herhangi bi dilin örnek kodlarından ve derlerim sanki..