Dijital Restorasyon Programı
-
İki gün önce trt de belgesel izledim, bi firma eski Türk filmlerini düzelterek en net şekle çeviriyor, yani eski filmlerdi çizgiler, karıncalanma, bozulmuş kısımlar, renk tonu, bunu yapan bildiğiniz profesyonel programlar var mı, yani photoshop gibi. Sanırım çizgileri falan kare kare düzeltiyorlar?, google da bulamadım, bendeki özel videoları bununla düzeltmek istiyorum.
-
TheMayk bunu yazdı
İki gün önce trt de belgesel izledim, bi firma eski Türk filmlerini düzelterek en net şekle çeviriyor, yani eski filmlerdi çizgiler, karıncalanma, bozulmuş kısımlar, renk tonu, bunu yapan bildiğiniz profesyonel programlar var mı, yani photoshop gibi. Sanırım çizgileri falan kare kare düzeltiyorlar?, google da bulamadım, bendeki özel videoları bununla düzeltmek istiyorum.
Adobe Premier veya After Effects olmalı...
-
TheMayk bunu yazdı
Hocam yanlış bilmiyorsam eski film kayıtlarını bir perdeye son kalite yansıtıp FULL HD kayıt yapan bir dijital kamera ile dijital ortama çeviriyorlar. Sonrasında ise senkron hatalarını düzeltiyorlar ve kare kare çizik ve sorunları düzeltiyorlar. Ama photoshop gibi programlarla değil programın ismini hatırlamıyorum maalesef.
-
Adobe Premiere ve after effects ile kesme,birleştirme,efekt falan yapıldığını biliyorum ama belgeseli izlerken şunu gördüm filmdeki kareleri tek tek photoshop gibi çizikleri yok ediyorlar, zamanla mesela beyaz bir bölge oluşmuş onu kaybediyorlar, kullanımı photoshop gibi video programı, yani ben dijital ortama geçirdikten sonra programı açıp her kareyi tek tek editleyebileceğim bi program arıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=7LZGjwI4a4o
-
TheMayk bunu yazdı
Adobe Premiere ve after effects ile kesme,birleştirme,efekt falan yapıldığını biliyorum ama belgeseli izlerken şunu gördüm filmdeki kareleri tek tek photoshop gibi çizikleri yok ediyorlar, zamanla mesela beyaz bir bölge oluşmuş onu kaybediyorlar, kullanımı photoshop gibi video programı, yani ben dijital ortama geçirdikten sonra programı açıp her kareyi tek tek editleyebileceğim bi program arıyorum.
Vermiş olduğun linki İYİ OKUSAYDIN orada programın isminin yazıldığını görürdün...
....
Dijital Restorasyon
DigitalVision DVO (Digital Video Optics) restorasyon programı ile datalar üzerinde her türlü dijital düzenleme yüksek performansta yapılabilmektedir. Datalar üzerinde oluşan toz, çizik, titreme, kare kaybı gibi yıpranmaya bağlı tüm hasalar resmin dokusuna zarar vermeden en doğru şekilde düzeltilebilinmektedir......
Aradığın programın linki bu : http://www.digitalvision.se/products/dvo-image-enhancement-restoration/