Dil : C | Sorun: Fonksiyon Tanımlama
-
C de fonksiyon tanımlama sırasında bazı hatalar alıyorum. Aradım fakat tüm örnekler aynı gözüküyor herhangi bir hata göremedim. Yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Kodlar ve hata aşağıdadır..
#include <stdio.h>
int sonuc;
int main() {
toplam(rakam1,rakam2)
{
int rakam1,rakam2;
sonuc=rakam1+rakam2;
return(sonuc);
}
int rakam1,rakam2;
printf("Rakam gir lan:\n");
scanf("%d",&rakam1);
printf("Bi daha gir lan:\n");
scanf("%d",&rakam2);
printf("Al sana sonuc: %d",toplam(rakam1,rakam2));
return 0;
}Building calis.obj.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(5): warning #2027: Missing prototype for 'toplam'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(5): error #2048: Undeclared identifier 'rakam1'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(5): error #2048: Undeclared identifier 'rakam2'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(6): error #2001: Syntax error: expected ';' but found '{'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(12): error #2120: Redeclaration of 'rakam1' previously declared at C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(5): found 'int', expected 'int'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(12): error #2120: Redeclaration of 'rakam2' previously declared at C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(5): found 'int', expected 'int'.
C:\Documents and Settings\depresif\Belgelerim\calis.c(13): warning #2154: Unreachable code.
*** Error code: 1 ***
Done.
-
Toplam Fonksiyonunu main method içinde tanımlamışsınız. Mainin dışında olmalı.
Ayrıca toplam fonksiyonunun içine aldığı parametrelerin türünü de belirtmeniz gerekir, aşaığdaki çalşıyor:
Ayrıca system("pause") satırı ile Dos ekranının sonuçtan hemen sonra yok olmasını engelleyebilirsiniz. Bu satırın çalışması için
stdlib.h yi ilk satırda ekledik.:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int sonuc;
int rakam1,rakam2;
int toplam(int rakam1,int rakam2){
sonuc=rakam1+rakam2;
return(sonuc);
}
int main() {
scanf("%d",&rakam1);
scanf("%d",&rakam2);
printf("Al sana sonuc: %d\n",toplam(rakam1,rakam2));
system("pause");
return 0;
} -
Programcı Müritleri Seviyorum, Helal Olsun. Boş Vaktimde Kendimi Verecem Programa ama Kısmet bakalım.
-
tamam sağol dostum hatayı görebildim...
-
C'nin sembol ve betik karmaşasını C++ ile yok edebilirsiniz.
-
yönergelere bak :D
rakam gir lan
bi daha gir lan :A
-
kabuCe bunu yazdı:
-----------------------------Toplam Fonksiyonunu main method içinde tanımlamışsınız. Mainin dışında olmalı.
Ayrıca toplam fonksiyonunun içine aldığı parametrelerin türünü de belirtmeniz gerekir, aşaığdaki çalşıyor:
Ayrıca system("pause") satırı ile Dos ekranının sonuçtan hemen sonra yok olmasını engelleyebilirsiniz. Bu satırın çalışması için
stdlib.h yi ilk satırda ekledik.:
#include
#include
int sonuc;
int rakam1,rakam2;
int toplam(int rakam1,int rakam2){
sonuc=rakam1+rakam2;
return(sonuc);
}
int main() {
scanf("%d",&rakam1);
scanf("%d",&rakam2);
printf("Al sana sonuc: %d\n",toplam(rakam1,rakam2));
system("pause");
return 0;
}
-----------------------------10 nömöro olmuş biravo... Başarılarizin devamini dilerim X)