Dilekçeler..
-
Baktım herkesin bir dilekçe sorunu oluyor başladım yazmaya (bazılarınıda araştırdım)
_____________________________________________________________________________________________
Savcılığa suçduyurusu
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
ŞEHİR İSMİ
MÜŞTEKİ.....: Şikayet edenin ismi ve adresi
SANIK.........: Şikayet edilenin ismi ve adresi
SUÇ............: Örnek(Hakaret)
İZAHI..........: Buraya şahıs hakkındaki şikayetini belirteceksiniz
TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık xxxxx hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim . Tarih
Müşteki
Ad Soyad_____________________________________________________________________________________________________
Tüketici Hakları
......................... KAYMAKAMLIĞINA
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı)
Davacı(Şikayet Eden) : ......................................................................
Adresi : ............................................................................................
........................................................................................................
Tel / Faks (varsa) : .............................. / ..............................
Davalı(Şikayet edilen): .............................................................................
Adresi : ............................................................................................
Şikayetin ........................................................................................................
Parasal Değeri : ................................Tl.
Dava(Şikayet)konusu : .............................................................................................................
(Ayıplı mal / hizmet )
OLAY : ......................................................................................................................................
(Şikayetin açıklaması)
_______________________________________________________________________________________________________________
Şikayette Taksit veya Ödeme Emrine Karşı Tüketici Mahkemesine Tedbir Talepli Dilekçe Örneği
TÜKETİCİ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
.................
TEDBİR TALEPLİDİR
Davacı(Şikayet Eden) : ......................................................................
........................................................................................................
Tel / Faks (varsa) : .............................. / ..............................
Davalı(Şikayet edilen): .............................................................................
Talep(*) : ......................................................................................................
...........................................................................................................
Dava(şikayet)Konusu: .............................................................................................................
(Ayıplı mal / hizmet )
OLAY : ......................................................................................................................................
(Şikayetin açıklaması)
Hukuki Deliller :- 4822 sayılı Kanunla Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
- Borçlar Kanunu, - Tanık, - Bilirkişi ve her türlü delil.
Neticei Talep :Yukarıda açıklanan ayıplı .................................................................................... ..............................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................
................................................hususunda karar verilmesini arz ederim. .... /... / 2005
Adı – Soyadı
Eki : imza
Ayıplı mal / hizmete ait fatura/fiş vd. belgeler.
(*)
1- .................. Tüketici Mahkemesinden .................. .... No.lu İcra Müdürlüğünde 2005 / .... sayılı icra dosyası ile yapılan takibin teminatsız ve tedbiren durdurulması istemidir.
2- ......................Tüketici Mahkemesinden söz konusu dava sonuçlanıncaya kadar diğer taksit ödemelerimin muacceliyet kesbetmemesi için kalan taksit ödemelerinin teminatsız ve tedbiren durdurulması istemidir.
(*)NOT: Talep kısmına yukarıdaki seçeneklerden yalnızca birini yazabilirsiniz.
________________________________________________________________________________________________________________
Emeklilik Dilekçesi
EMEKLİLİK BAŞVURU DİLEKÇESİ
……/……/ 200….
…..………………………………………………
Biriminizde ……………………………………………………….………. olarak görev yapmaktayım. Emeklilik hizmet süresini doldurduğumdan kendi isteğimle ……../……../ 200…. tarihi itibariyle emekliye ayrılmak istiyorum.
Bilgilerinize ve gereğini saygılarımla arz ederim.
Adı ve Soyadı :
Unvanı :
Sicil No :
İmza :
EKLER :
1- Nüfus cüzdan fotokopisi
2- Fotoğraf (5 adet)
İkametgah adresi ve telefonu :
Maaş alacağı Banka Şubesi :
Not : 1- Aylığımı aydan aya almak istiyorum. Evet ( ) Hayır ( )
2- Aylığımı üç aydan üç aya almak istiyorum. Evet ( ) Hayır ( )
* Emekli olmak isteyen personel bu dilekçeyi doldurup görev yaptığı birime
verecektir.
_________________________________________________________________________________________________________
Bankalardan Kesilen ücreti Geri alma (iş bankası öğrenci)
TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜDÜRLÜĞÜNE
Ben bankanızın .................hesap nolu müşterisiyim. bankanızca . /./200. tarihinde kesilen ... YTL hesap işlek tutarını öğrenci olmam sebebiyle hesabıma tekrar iade edilmesini arz ederim.adres : ad soyad imzaEKler : 1 öğrenci belgesi________________________________________________________________________________________________________________________Askerlik içinErler için:ERKEN SEVK DİLEKÇESİ
(ÖRNEK)
ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
*AİLEVİ SEBEPLERDEN DOLAYI BİRAN ÖNCE SİLAH ALTINA ALINMAK İSTİYORUM. GEREĞİNİ ARZ EDERİM. TARİH
İMZA
ADI SOYADI
KİMLİK BİLGİSİ :
KIRIKKALE SULAKYURT FARAŞLI KÖYÜ NÜFUSUNA KAYITLI
1969 DOĞUMLU SELİM OĞLU
TURGAY ÖZDEMİR
ADRES :
FARAŞLI KÖYÜ NO 123
SULAKYURT/KIRIKKALE
TEL:0 318 822 99 99
* NOKTALI YERE HER YÜKÜMLÜ KENDİ MAZERETİNİ YAZACAKTIR.
Yedek Subaylar için:
EK-1
ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞINA
................
.......................... tarihinde dört yıllık yüksek okuldan (Fakülte, akademi, enstitüden) mezun oldum.
Yedek subay adayı olarak askerlik kararımın alınmasını arz ederim.
Tarih:
(İmza)
Adı ve Soyadı
ADRES :
Tel. :
EKLER :
EK-A
(8 Adet Fotoğraf)
EK-B
(3 Adet Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi)
EK-C
(2 Adet Nüfus Cüzdanı Sureti)
_________________________________________________________________________________________________________________başka aklına glen varmı dilekçe türü :=) -
Gerek yok hocam bu tür şeylere! :D işi dilekçe yazmak olanların ekmeğiyle oynama :) şaka şaka. davacı yada müşteki olduğun tüm durumlarda uyaptan dolayı artık T.C. kimlik numarasınıda yazmak gerekiyor.