Dilkom

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

s.a. arkadaşlar hani ben beyin kanaması geçirip geldimya (: şuanda konuşamıyoruim. ya beyin kanaması muhabbetine yada beni yoğun bakımda beni yaşatmak için boğazıma tam ses tellerinin olduğu yere delik açmışlar. ordan nefes alabilmişim, beslemişler falan. bu dilkom diye bi yer varmış eskişehirde. bu tip konuşma bozukluklarını çözüyolarmış. burası hakkında bilgisi olan, duymuşluğu olan var mı?

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bi görün hele

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

uppala

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selam hocam,

hastaliginin cozumu tam olarak nedir ne degildir bilmiyorum ancak bir kac sey soylemek istiyorum.

Bir arkadasimin projesi var Aphasia hastaligi geciren insanlar icin konusma pratigi iceren bir uygulama yapiyor. Bende bu uygulamanin videolari falan var ama fransizca icin yapilmis.

Simdi olay soyle; hasta once videoyu izliyor ve dinliyor. daha sonra video soylenen seyi tekrar ediyor ve eger ayni seyi soyluyorsa bir sonraki asamaya geciyor.

Ilk set harflerle ilgili, ikinci set hecelerle ilgili, ucuncu set ise kelimelerle ilgili.

Simdi a harfi ile ilgili videoyu ornek olarak gostereyim

https://sendvid.com/cyetv330

bu sekilde tum harfleri/heceleri/kelimeleri tekrar ede ede konusma bozuklulugunu duzelmeyi amacliyorlar. Bunla ilgili fribourg da falan merkezler var onlar icin gelistiriyorlar bildigim kadariyla. Bu normalde gozetmenler altinda yapilabiliyor ama hastalar evde kendileri de yapmak isterlerse boyle bir sey gerekli ve sonucta surekli birini yaninda duzelltirmek icin bulamayacagin icin yapilir.

Senin sikinti da boyle bi sey mi

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun hocam acil şifalar. Konuşamama fizyolijik sebeplerden mi yani boğazına yapılan müdahaleden mi kaynaklı yoksa beyin ile ilgili bir durum mu?

Dilkom ile ilgili bilgim yok ama UP olsun!

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

Eskişehir de iyidir gitmedim ama bir git görün hocam.

Toplam Hit: 887 Toplam Mesaj: 6
dilkom