Din Sınavım Var Bir El Atarmısınız !
-
Arkadaşlar birkaç sorum var sorular zor değil ama kısa ve öz nasıl yazarım onu bilmiyorum aşağıya soruları yazayım kısa ve öz cevaplar vererek yanıtlarmısınız.
1)İnsanın evrendeki Konumu nedir?
2)Dinin insan hayatındaki yeri ve önemi nedir?
3)Niçin İbadet edilir?
4)İbadetin kapsadığı konular nelerdir?
Şimdiden teşekkürler
-
hoca bana bunlar göreceli geldi!.. yani kişiye göre deişir senin bu dediklerin..onun için kim ne derse yalan olur..sen içinden geleni bildiklerini düşündüklerini yaz
-
Bak usenmedim google da yazdim hemen cikti..
1. sorunun link'i http://www.ilkadimdergisi.com/221/Deneme-hikmetullahertas.htm
geri kalan sorulari da biraz arastirsan bi fikir sahibi olursun..
-
Fincan o siteyi biliyorum.Arkadaşım bende şöyle bir sorun var kısa ve öz bir cevap yazamıyorum.Siz algılayacaksınızki armut piş ağzıma düş .Fakat öyle değil sorunum var.
-
Allah Allah ilginc..:) Sende uzun uzun detaylariyla yaz..
-
CEWAP 2:
İNSANIN BU DÜNYAYA GÖNDERİLMESİNİN HİKMETİ VE GAYESİ HÂLIK-I KÂİNÂT’I TANIMAK VE O’NA ÎMÂN EDİP İBÂDET ETMEKTİR
rNK rULLZ
-
1) insanın evrendeki konumu nedir?
evren 3 boyutlu olduğuna göre, analitik geometri devreye giriyor, insanın evrendeki yeri İ(x,y,z) noktasıdır. fakat insan sürekli yer değiştiren bir varlık olduğu çin bu değerler değişkendir,bir değer verilemez.
nese dalgayı bırakalım da,ilginç bi soru :D
cevap olarak; insan yaratılmışların en yücesidir akıllısıdır iradelisidir falan filan dedikten sonra, evrendeki herşey insa içn yaratılmış,hizmetine sunulmuştur diyebilirsin.. tabi biraz daha süslersin bu dediğimi..
43) niçin ibadet edilir?
Allah a yakın olabilmek için. kimi çıkarcılar ise cennete gitmek için ibadet eder. fakat asıl ibadet karşılıksız olandır,Allah'a duyulan aşkla yapılandır, bazen o aşkla akan bir damla gözyaşı onlarca rekat namaza bedeldir...
not: bence dediklerimi dikkate alıp yazarsan sıfır alma ihtimalin var :D
-
Hacım lise 2 de , Din dersi sınavında gene aynı böyle 5 soru vermişti hoca ilahiyatın telefonunu 118 den öğrendik ( sınav esnasında) aradık , görevli çıktı , " abi biz din sınavındayız yardımın dokunurmu okusak soruları diye " çalışanlar henüz gelmedi 9 dan sonra arayın dedi , abi çok kolay yaparsın kesin dedik ei sorun cevaplayım tarzı muhabbet devam etti , güle güle sınavdan 100 aldıydık:p kaldıki sen sınavdada değilsin , git 11811 i ara , ilahiyatın telefonunu iste 9 dan sonra ara burada alacağın cevabın doğru olacağından emin olamazsın kolay gelsin..
-
Çok teşekkürler herkese.Cold-m4 ve gladiator sağol.Gladiator kesin yazacağım. sağolun varolun