folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ayrı İstekler Hep Ayni(Bir Yazı)

Dinler Ayrı İstekler Hep Ayni(Bir Yazı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    Tanridan gururumu yok etmesini istedim.

Tanri "Hayir. Gurur benim yok edebilecegim bir sey degil, senin birakabilecegin bir seydir." dedi.

Tanridan sakat çocugumu iyilestirmesini istedim.

Tanri "Hayir. Onun ruhu saglam, vücut o kadar önemli degil, o geçici bir seydir." dedi.

Tanridan bana sabir vermesini istedim.

Tanri "Hayir. Sabir büyük acilar çekilerek ögrenilebilecek bir seydir. Sabir verilmez, hak edilir." dedi.

Tanridan beni mutlu etmesini istedim.

Tanri, "Hayir. Ben sadece nimetlerimi sunarim, mutlu olmak sana bagli." dedi.

Tanridan beni çektigim acilardan kurtarmasini istedim.

Tanri "Hayir. Çektigin acilar günlük kaygilarinin önemsizligini anlamani, onlardan uzaklasmani ve bana aha çok yaklasmani saglar." dedi.

Tanridan ruhumu olgunlastirmasini istedim.

Tanri "Hayir. Kendi kendine olgunlasmalisin, ama meyvelerini alman için yardim edecegimden emin labilirsin." dedi.

Tanridan hayati sevmemi saglayacak her seyi istedim.

Tanri, "Hayir. Ben sana hayati verecegim, böylece hayata dair her seye sahip olabilirsin." dedi.

Tanridan, tanriya duydugum sevgiyi, baskalarina da duyabilmeyi istedim.

Tanri söyle dedi: "Ohhh! Nihayet dogru bir sey istedin."

Ruhu olgunlasmamis bir kul tanriya hep "ver bana..." ile biten dualar eder,

olgunlasmis bir ruh ise "vermemi sagla..." diye bitirir dualarini...

Steve Goodier"in "Bir Dakika Hayatinizi Degistirebilir" adli kitabindan alinmistir.

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Erkek
    arkadaşım biraz daha açarmısın. bu sözler incilden alınma gibi geldi. çünkü her ay kiliseye giderim orda ki yazıları okuyup ALLAH a şükrederim müslümanım diye. KUR'AN-I KERİM de ki ayetlein anlamını (mealini) bi oku bu yazdığın sözler fıkra gibi gelir. accayip basit laflar.

F.K.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karem
    karem's avatar
    Erkek
    Bu yazıyı bizlerle paylaşan deliboran17 kardeşe tşkr eder. Yine bu yazıları yazan Steve Goodier adlı yazara bizleri aydınlattığı için minnettarlığımı sunarım. Eğer bu fatih66 arkadaşımızın dediği gibi incilden alınma ise de, bizlerde biliriz ki, hristiyanlık, musevilik ve bunların peygambeleri haktır ve gerçektir. Tabiki bunlar sonrada tahrip edilmiş inançlar haline gelmiştir. Bu laflar çok güzel olup, kulağımıza küpe olması gereken laflardır. Biz bu lafları islami olarak ele alır, yorumlar ve yaşamaya çalışırsak ne mutlu bizlere. Saygılar...

NE-NEDEN-NİÇİN
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    "Steve Goodier" fatih66 yazarınıda verdim fakat okumadıgın belli..karem ..buarada güzel yorumun ve sonuna kadar okudugun için teşekkürler..benden de sana sonsuz saygı ve sevgiler (:

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
Toplam Hit: 972 Toplam Mesaj: 4