Dinlerle Alakalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    bi iki sorum var 1-)din değiştiren insanlarin anlatimlarini öğrenmek istiyorum mesela hristiyanliktan islama geçmiş sebepleri nelerdir veya tam tersi bu durumda olan insanlarla yapılan röportaj söyleşi vs bildiğiniz şeyler varsa bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca budizm yada diğer dinlerin 3 büyük dine bakışları nasıldır bununlada ilgili seyler 2-)turandursunun sitesindeki bilgiler bana mantıklı geliyor bununla ilgili mesela hep sahih kaynaklardan bilgiler verip burda çelişki var bursa yanlışlık var vs yazilar var diyeceğim şu buhari veya diğerleri bu hadisleri yazarken çelişkileri ve yanlışların farkına varamadilarda mi hala islamda kalmayı tercih ettiler ateist argümanlar çoğu sahih kaynaklardan aktarılan hadislere dayandirilarak veriliyor adam ateizmi bu kaynaklara göre tercih ettiyse kaynağı yazan kişi nasıl hala müslüman olarak yaşamına devam etti. 3-)turandursun.com daki konuları çürüten karşı çıkan bi tam zıttı bi site varmı acaba turandursun.com'a karşı açılmış bi site yani

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

mobilden yazdığım için mesajı düzenliyorum hem bi up olsun

bi iki sorum var

1-)din değiştiren insanlarin anlatimlarini öğrenmek istiyorum mesela hristiyanliktan islama geçmiş sebepleri nelerdir veya tam tersi bu durumda olan insanlarla yapılan röportaj söyleşi vs bildiğiniz şeyler varsa bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca budizm yada diğer dinlerin 3 büyük dine bakışları nasıldır bununlada ilgili seyler

2-)turandursunun sitesindeki bilgiler bana mantıklı geliyor bununla ilgili mesela hep sahih kaynaklardan bilgiler verip burda çelişki var bursa yanlışlık var vs yazilar var diyeceğim şu buhari veya diğerleri bu hadisleri yazarken çelişkileri ve yanlışların farkına varamadilarda mi hala islamda kalmayı tercih ettiler ateist argümanlar çoğu sahih kaynaklardan aktarılan hadislere dayandirilarak veriliyor adam ateizmi bu kaynaklara göre tercih ettiyse kaynağı yazan kişi nasıl hala müslüman olarak yaşamına devam etti.

3-)turandursun.com daki konuları çürüten karşı çıkan bi tam zıttı bi site varmı acaba turandursun.com'a karşı açılmış bi site yani

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

ey müminler yokmu bilgisi olan :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Sağlam sitedir: http://www.sorularlaislamiyet.com/

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bulaşmak istemedim başlığa aslında ama söylim

1) Hristiyanlıktan müslümanlığa geçenlerin başlıca sebebi sanırım müslümanlığın daha akla yatkın olmasıdır. İslam, (çocukluktan beynine işlemedikçe) mantıkla düşünen bir insanın aklına yatabilecek birşey değil fakat hristiyanlık iyice deli saçmasıdır ve bilimsel kanıtlarla kolayca çürütülebilir ( Konuşan yılan, dünyanın 10.000 yaşında olması, isanın tanrının oğlu olup acı çekip günahlarımızın bağışlanmasını sağlaması vs...)

2) Turandursun.com daki yazıları çürütmeye çalışan 100 lerce site var fakat bu din/bilim tartışması şeylerini okumadan önce logical fallacy tiplerini oku ve iyice öğren aksi taktirde kafanın karışması çok kolaydır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Safsata Eğer din kitapları ve din adamlarının söylediklerini iyice incelersen neredeyse her cümlelerinin bu linkteki örneklerden birine denk geldiğini farkedeceksin. Kendini iyi yetiştirmiş bir kişi ztn otomatik olarak yakalar bunları (kendini iyi yetiştirmiş diyorum iyi eğitim almış demiyorum bak =) )

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

Kuranin Allah kelamı olduğu çok açık ve net ateist lerin argümanlari gerçekten basit Richard Dawkins bile mükemmel tasarıma uzaylılar geldi dünyayı dolledi dedi ve sicti. Ateizm çaresizlik içinde 

işte öyle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Richard dawkins senin düşündüğün şekilde demiyor onu,

Dawkins has said that he still believes that life most likely originated on earth, but he has also said than an alien designed start is an "intriguing possibility"

Yani ihtimal dahilindedir diyor fakat o nerden geldi dersek onun da evrimle açıklanacağı şüphesiz. (Bu arada söylediğin gibi gerçekten sıçmış bence de çünkü bunu desteksiz söylemiş, insan gereğinden fazla konuşunca ara sıra böle sıçabiliyor)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Richard dawkins senin düşündüğün şekilde demiyor onu,

Dawkins has said that he still believes that life most likely originated on earth, but he has also said than an alien designed start is an "intriguing possibility"

Yani ihtimal dahilindedir diyor fakat o nerden geldi dersek onun da evrimle açıklanacağı şüphesiz. (Bu arada söylediğin gibi gerçekten sıçmış bence de çünkü bunu desteksiz söylemiş, insan gereğinden fazla konuşunca ara sıra böle sıçabiliyor)

orda spikerin yönlendirmesi var ama. adama öyle bi soruyor ki yok öyle bişey dese bağnazlık etmiş olacak olabilir dese dalga geçilecek. napsın adam? hem ihtimal dahilinde mi evet mümkün sonuçta.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı

Kuranin Allah kelamı olduğu çok açık ve net ateist lerin argümanlari gerçekten basit Richard Dawkins bile mükemmel tasarıma uzaylılar geldi dünyayı dolledi dedi ve sicti. Ateizm çaresizlik içinde 

ya hocam allah ol dedi herşey 6 günde yaratıldı buna inanıyosunda uzaylıların dünyayı döllediğine mi inanmıyosun :) benim için ikiside olabilir 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

din degistiren insanlarin anlatimlari: tercihime tabi olmayip, dogmatik olarak gelen muslumanligi biraktim.. yahova sahitligine gectim. gerci hava soguktu ama para sicak isitir geldi isitti..

budizm: dinden cok yasam felsefesi olarak bas ogretmen budhanin ogretileri dogrultusunda hayati mumkun oldugunca kendine,insanlara,dogaya,diger canlilara zarar vermeyerek kotuden uzak yasamayi ogutler. ilahi dinlere onlarda neki babinda bakar , budha'da etten kemikten allahin kulu degil mi diye sorarsan kem kum eder yer yer darwinizme , evrenin olusumuna kadar gider..

turandursun: bu yazisi okuyan tosun. . . .P

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 1177 Toplam Mesaj: 10