folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dış Ticaret Ve Avrupa Birliği Hakkında Bilgi , Öneri Vs.

Dış Ticaret Ve Avrupa Birliği Hakkında Bilgi , Öneri Vs.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek
    herkese merhabalar . sizden ea1 den girilen Dış Ticaret ve Avrupa Birliği bölümü hakkında bilgi istiyorum , acaba aranızda giden , gidipte memnun olmayan , gidipte çok memnun olan  , tavsiye eden varmı?

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

bu sene mezun oldum dış ticaret bölümünden. o bölüm için öncelikli olarak meslek lisesi mezunlarını alıyolar.

daha sonra kontenjan artarsa diğer liselerden alıyolar.

bölüm güzel sektörü çok geniş. mezun olduktan sonra gümrüklerde, lojistik firmalarında, ithalat/ihracat yapan firmalarda/fabrikalarda, bankaların kambiyo bölümünde çalışabiliyosun. konu dış ticaret olduğundan mutlaka ingilizce öğrenmen lazım. bazen firmalar ortak iş yaptıkları ülkenin dilinide bilmeni isteyebilirler. örneğin; tofaş italyanca, bosch almanca..

ama her bölüm için geçerli olan bir kural var ki kimse senin mezun olmanı beklemiyo (:

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek
    Meslek liseliyim..Bende yazıcam daha cok bılgı veren olursa sevınırım..

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek

attack yardımların için tşk ederim bir kaç sorum daha var ,

şimdi ingilizce eğitim görmüyorlar değilmi? bide nasıl yani kimse mezun olmanı beklemiyor? iş imkanı nasıl ? galiba istanbulda sadece 1 üniversite varmış dış ticaret ve avrupa birliği için neredeydi bu?

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

ösym nin sitesinden indirdiğim dikey geçiş klavuzunda dış ticaret bölümünden geçiş yapılacak bölümler şöyle

img295/9315/dtabos1.jpg

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

Rebel_Rider bunu yazdı:
    -----------------------------

attack yardımların için tşk ederim bir kaç sorum daha var ,

şimdi ingilizce eğitim görmüyorlar değilmi? bide nasıl yani kimse mezun olmanı beklemiyor? iş imkanı nasıl ? galiba istanbulda sadece 1 üniversite varmış dış ticaret ve avrupa birliği için neredeydi bu?

-----------------------------

1. sınıfta mesleki ingilizce ve genel ingilizce görüyosun. 2. sınıfta yok ama..

orda alacağın ingilizce beş para etmez mutlaka kursa gitmen lazım.

"bide nasıl yani kimse mezun olmanı beklemiyor?"

demek istediğim bölümün ne kadar parlak olsada iş hiç bir zaman ayağına gelmez.. iş imkanı dediğim gibi çok geniş ama kendini yetiştirmez lazım dil konusunda..

1. ve 2. sınıf toplamda muhasebe, istatistik, ticaret matematiği, hukuk, işletme, dış ticarette vergi,maliye, iktisad, dış ticaret, gümrük, lojistik, bilgisayar, mesleki ingilizce ve genel ingilizce dersleri alıcaksınız.

birde 2. sınıfta tüm yıl 2 gün okul 2 gün staj var. bu üniye göre değişebilir. 1 dönem staj bir dönem okul gibi. stajın çok faydası var. herşeyi ugulamada görebiliyosun.

genelde staj yapılan yerdede çalışmaya başlayabiliyosun pozisyon açığı varsa.

istanbul üniversitesinde var bu bölüm marmarada da var sanırım ama tam bilmiyorum..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    şindi sözel bölüm çıkışlıyım ea1 puanımla girmeye çalışsam biraz saçmalamış oldum dimi D:

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n1gh7m4r3
    n1gh7m4r3's avatar
    Erkek

arkadaşlar ben lise de dışticaret, üniversitede uluslararası ticaret okudum aynı bölüm sayılır..

ayrıca istanbul ve marmara üniversitelerindeki dış ticaret bölümünden bahsediyosanız oralalra girmek zor, ben 76 obp puanı ile girememiştim, yani hemen heveslenmeyin lisedeki durmuznuz nasıl ? özellikle düz liseye gidenler hiç heveslenmesin

dersler hakkında attack bilgi vermiş

bölüm hakkında, mezun olduktan sonra kesinlikle çok iyi inglizce bilmeniz lazım, benim lise anadolu lisesi olduğu için lisede yeterince inglizce öğrendim.. fakat sizin iyi inglizceniz yoksa mutlaka iyi bir kursa gitmeniz lazım ama öyle dandik ehliyet kurslarının verdiği inglizce eğitimi gibi değil, profesyonel birazda tuzlu kurslara gitmelisiniz...okuldaki ingizceyi saymayın bile

iş imkanına gelince kendini geliştirmessen hiçbirşey yapamassın ,ya şanslı olucan  ya tanıdık olacak yada attack ında dediği gibi staj yaptığın yerde kalıcaksın.. yoksa çok uğraşırsın iş için ve gireceğin yerde düşük ücretle çalışırsın..

bu sektörde iş bulmanın en kolay yolu dildir, inglizce zaten bileceksin bunun yanında almanca, çince, rusça, japonca,italyanca vs gibi dillerden birini biliyosan bu ülkelerle iş yapan firmalar çok kolay girersin, sana şöyle bir örnek vereyim ben staj yaptığım firmalardaki çalışanlara soruyodum hepsi bizim bölümle alakasız kişiler. kimisi almancı olduğu için sırf almancası var diye işe almışlar adam düz lise mezunu,başkasına soruyorum radyo televizyon okumuş sırf rusça biliyor diye işe aldılar kendisi bile diyordu benim burda ne işim var falan diye.

Bu yüzden kendinizi geliştirirseniz, belirli tecrübeden sonra kolaylıkla yönetici konumunda çalışabilirsiniz herşey size bağlı

Toplam Hit: 4435 Toplam Mesaj: 8