Disk Boot Sounu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Düne kadar kullandığım win7 hdd m sorun çıkardı disk boot failure hatası veriyordu. Başka bir hdd ye win7 kurup bunuda slave olarak bağladım dosya sistemi raw gözüküyordu. Bugun bu sorunu da çözdüm yeniden 0 kayıpla ntfs oldu hdd ama pc yi bu hddden boot ederken disk boot sorunuv eriyor  boot olayını repair edebileceğim bir program filan varmı?

Win7 cdsiyle denediğimde işletim sistemini görmüyor hatta şuanki kurduğum sistemi de görmüyor win cd si.

Veya yeni kurduğum win7 ye eski win deki regeditleri filan kayıt etsem programları filan aynı şekilde kopyalasam eskisi gibi kullanabilir miyim?(biraz hayal gibi ama)

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

up

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

BOOTICE

windows da çalışır.

bir diskin MBR'sini veya bir partition'un PBR'sini ayarlayabilirsin

edit: disk bozulmuş olabilir mi? bad sector

edit2: flash disk tak, formatla. bootice aç. flash disk'i seçip MBR'sini Wee yap

Install / Config de çıkan ekranda herşeyi sil şunu yaz

find --set-root /bootmgr

/bootmgr

ve install de. daha sonra reset atıp bu flash disk ile çalıştır, pc sorunsuz boot ediyorsa, muhtemelen MBR'n bozulmuş.

HDD'yi seçip MBR'den Windows NT 6 seçicen

YekteranBaymedir tarafından 30/Ağu/12 19:38 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

malesef flash'ım yok.

Cd den yapma şansım varmı bu olayı? Flash yerine cd ye olmaz mı?

Diskin bozulduğunu sanmıyorum. Dün win7 cdsinden boot repair yapmaya çalşılırken raw olmuştu hdd sanırım boot kısmını iyicene batırdı bugun bu sorunu halletim hdd eskiye döndü ama disk boot failure diyor.

Dediğin gibi mbr si bozulmuş olabiilir fixmbr filan mı kullansam acaba? yada direk senin dediğin programla hdd ye mi uygulasam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hirens boot cd deki mbr repair toolları kullanmayı denesene bi.

yada tnctr nin live extended cdlerindede var bu programlar. 50 mb falan isosu. yazdır cd ye dene.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Mbr fix oalyına daha giremedim ama biosdan filan biraz kurcalayarak birde f8 filand eneyerek bootmgr missin olayına kadar getirdim işi. Diskboot failure insert disk olayından iyidir diye düşünüyorum bu gecelik ara ericem yarın dediklkeriniz yapar sonucu buraya yazarım.

Bu arada biosdan raid oalrak açtığımda \boot\BCD hatası verdi  0xc000000f filan dedi. Neyse bugunlukd aha fazla uğraşamayacağım yarına sonucu yazarım. Tabi yarına kadar gelecek tavsiyelere de açığım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

up

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

fixmbr yaptım yine bootmbr missing dedi daha sonra tekrar başlatıp win7 cd siyle repir yapacaktım ki direk kendi tanıdı sorunu başlatma sorunu var tamir edilsinmi filan dedi şimdi sorunsuz açılıyor pc. Gerçi bir kaç dosya raw olarak kalmış sanırım ama yine de sistem sorunsuz çalışıyor.

Yeni bi hdd alıp yedekledikten sonra formatı basıcam.

Şimdi gelelim diğer hdd ye bunu pc hiç görmüyor detecting derken baya bir uzun bekliyor ama tanıyamıyor hdd yi pc?

Acaba kartı mı yandı?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

ya acep senin kablolar veya o hdd'yi taktığın yer mi sorunlu?

donanımdan pek anlamam ama öyle görünüyor?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

ya acep senin kablolar veya o hdd'yi taktığın yer mi sorunlu?

donanımdan pek anlamam ama öyle görünüyor?

Hiç sanmıyorum 6 tane hdd takılı pcde 3 tane wd 1 tane samsung 2 tane de seagate vardı sadece seagate ler uçmuş diğerleri sorunsuz çalışıyor.

Kabloları da değiştirdim sorun yok yani o anlamda da.

İnternette arattım zaten hep 500glık seagatelerde olmuş bu raw sorunu. Bir daha da zaten seagateye bulaşmam wd en iyisi.

Toplam Hit: 1483 Toplam Mesaj: 10