Disk Defrag Programları Önerileriniz?
-
Arkadaşlar sorunum şu şekilde
Ben sürekli download yapan birisiyim ve bu indirdiklerimi dvdye çekip harddiskten siliyorum ancak biliyorum ki bu hdd'de bir düzensizlik oluşturuyor, disk defrag programlarından Norton Disk Doctor'u kullandım bu şekilde diski birleştirdim ama inanılmaz şekilde sistemim yavaşladı, şu an windows'un kendi programını çalıştırdım bununla umarım düzelir
format atıp belki düzeltebilirim ama yaklaşık altı aydır sistemim iyi çalışıyordu nortondan sonra kasmaya başladı örneğin bir 100mb dosyaya sil komutu verdiğimde 2-3 sn gecikmeyle uyarı geliyor siliyim mi diye.
kullandığınız yararını gördüğünüz disk birleştirici programlardan önerebilecekleriniz var mı?
birde bu işi dos ortamında (avast mesela, sistemi ilk resetleyince mavi ekranda tarıyor ya) çalışacak bir program var mı? -
:) System Mechanic 8 Tavsiye Ederim Makınanı Optimize Etmiş Olursun Aklına ne Geliyorsa Var Programda.
-
kesinlikle JKdefrag GUI yi öneririm
bircok ücretli ve ücretsiz sistemin taban aldıgı JKdefragı taban alıyor
ayrıca Pagedefrag(sanaldisk birleştiricisi) ntoptimation(kayıt defteri birleştiricisi) silme(ccleaner tabanlı) ve yıkama(boş alanı 0 larla doldurup silinen bilgileri kurtarılamaz hale getirme) özellijleri var.
emro.nl/freeware
-
o&o defrag
freewarelerden iobit smartdefrag http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html?Str=download
-
-
Auslogics Disk defrag
-
kesinlikle jk defrag diyorum.Ücretsiz ve çok kullanışlı bir program.
-
Defrag yapma hocam oldu bitti :)
-
windows'un kendi tool unu kullan :) Yillardir hic kullanmadim la ,bi win9x doneminde canim sikilinca yapardim sektor hareketlerini gosteren animasyonlari izlerdim :D adim adim yesil mavi turuncu yesil falan dolardi :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Defrag yapma hocam oldu bitti :)
-----------------------------Napıyım ya usta sen söyle makina yavaşlıyo gidip hdd mi alalım yani?
Toplam Hit: 1857 Toplam Mesaj: 10